İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Kanserli kızın dondurulduğu merkezden ilk fotoğraflar

Kanserli kızın dondurulduğu merkezden ilk fotoğraflar

Eksi 196 derecedeki nitrojen dolu tanka konulan Zoe Fleetwood'un laboratuvar numarası 143. Merkezde İngiliz kızla birlikte aynı yöntemle dondurulmuş 145 beden daha var.

Yayın Tarihi: 21/11/16 09:38
okuma süresi: 3 dak.
Kanserli kızın dondurulduğu merkezden ilk fotoğraflar
A- A A+
14 yaşındaki kanser hastası İngiliz kızın ölümünden sonra 'dondurarak koruma-kriyoprezervasyon' yöntemiyle saklandığı laboratuvardan ilk fotoğraflar geldi.

Daily Mail gazetesinin sayfalarına taşıdığı fotoğraflarda, eksi 196 derecede Zoe Fleetwood'un bedeninin tutulduğu nitrojen dolu tanklar ve laboratuvarlar yer alıyor.

ABD'nin Michigan eyaletindeki Kriyonik Enstitüsü'nde 143 numara verilen Fleetwood'la birlikte 145 kişi daha dondurulmuş halde.

Zoe Fleetwood'un dondurulma talebi, ölümüne günler kala yüksek mahkeme tarafından kabul edilmişti. Hastalığa çare bulununca tedavi edilerek hayata dönme umudu taşıyan kızın mahkemeye gönderdiği mektup, tüm dünyada haber olmuştu.

Cryonics Institute'un başkanı Dennis Kowalski, geçen hafta yaptığı açıklamada, İngiltere'den 100 kişiyle daha kriyonik saklama için anlaşma yaptıklarını söylemişti. Öldükten sonra dondurulmanın maliyeti 150 bin lirayı geçiyor.

Mahkemenin Fleetwood kararı, İngiliz tıp ve yargı çevrelerini ikiye bölmüştü.

İNGİLİZ MAHKEMESİNİN TARTIŞMALI DONDURMA KARARI

Geçtiğimiz hafta İngiltere'de yüksek mahkeme, 14 yaşındaki kanser hastası kızın öldükten sonra 'dondurarak koruma' yöntemiyle saklanması talebini kabul etmişti.

Karar, lehte ve aleyhte görüş bildiren yargı ve tıp çevrelerini adeta ikiye böldü.

Mahkeme kararını göremeden ölen genç kızın avukatı Zoe Fleetwood duygularını şu şekilde dile getirdi:

"O, 14 yaşında akıllı ve kendini çok iyi ifade edebilen bir kızdı. Oldukça kararlıydı ve bu sürecin bütün detaylarını biliyordu. Beni ikna ettiği gibi, olgunluğu ve bu tür bir karar alabilme kapasitesiyle mahkemeyi de ikna etti."

"SÜRECE OLUMSUZ ETKİ YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Londra'da yaşayan hasta, geçen ekim ayında ölmeden önce mahkemeye gönderdiği mektupta 'ileride tekrar tedavi edilerek hayata döndürülmeyi umduğunu' yazmıştı.

İngiliz doktor Ellie Cannos ise uygulamaya şiddetle karşı çıkanlardan: "Bizim hiç birimiz, 100 yıl sonra bu çeşit dondurma sonucu saklanmayla ne olacağını, kızın hayata dönüp dönmeyeceğini bilmiyoruz. Bu sanki bilim kurgu bir hikaye gibi. Ben gerçekleşmeyecek umutların annesine zarar vereceğini ve yine annesin artık onu kaybettiğini kabullenme sürecine olumsuz etki yapacağını düşünüyorum."

Annesi kızının isteğini kabul ederken babası karşı çıkmıştı. Dondurarak koruma yönteminde ölen kişi eksi 130 derecede özel kimyasal maddeler kullanılarak saklanılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanan bu işlemin maliyeti 37 bin Sterlin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.