İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'de gözaltına alınan sarhoş uçak yolcularında yüzde 50 artış

İngiltere'de gözaltına alınan sarhoş uçak yolcularında yüzde 50 artış

BBC'de yayımlanan Panaroma adlı televizyon programı, İngiltere'de Şubat 2016-Şubat 2017 döneminde havaalanlarında ve uçuşlarda sarhoş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yolcuların sayısının yüzde 50 arttığını ortaya çıkardı.

Yayın Tarihi: 14/08/17 18:17
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'de gözaltına alınan sarhoş uçak yolcularında yüzde 50 artış
A- A A+
BBC'de yayımlanan Panaroma adlı televizyon programı, İngiltere'de Şubat 2016-Şubat 2017 döneminde havaalanlarında ve uçuşlarda sarhoş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yolcuların sayısının yüzde 50 arttığını ortaya çıkardı. Yapılan bir araştırmaya göre, her beş kabin çalışanından biri alkollü yolcular tarafından fiziksel istismara maruz kaldığını söylüyor.

Panaroma'nın elde ettiği verilere göre, İngiltere'de Şubat 2016-Şubat 2017 döneminde havaalanlarında ve uçuşlarda sarhoş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan yolcuların sayısı 387 oldu. Aynı sayı Şubat 2015-Şubat 2016 döneminde ise 255'ti.

İngiltere'de sivil havacılık yasalarına göre uçağa sarhoşken girmek ve uçakta sarhoş olmak suç sayılıyor ve bu suçları işleyenlere iki yıla kadar hapis cezası verilebiliyor,

Uçaklarda, izin verilen saatler dışında alkol satışı, lisans yönetmeliğince sınırlanıyor. Bu sınırlama, ülkedeki uluslararası havaalanlarında yapılan alkollü içecek satışını ise kapsamıyor.

Barlar erken ve geç saatlerdeki uçuşlarda yolculara hizmet vermek için açık kalabiliyor.

'Alkol satışı konusunda daha sert kurallar konulsun'

İngiltere İçişleri Bakanlığı, havaalanlarında alkol satışı konusunda daha sert kurallar konulması görüşünde. Parlamentonun üst kanadı olan Lordlar Kamarası da raporunda aynı şeyi önerdi.

Birleşik Krallık Hava Yolları adlı ticari kuruluş da, yolcuların uçakta havaalanındaki gümrüksüz mağazalardan aldığı alkol ürünlerini tüketmesinin ceza gerektiren bir suç olarak kabul edilmesi için hükümetten ilgili yasada değişiklik yapmasını istiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.