İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin uymak zorunda olduğu 9 garip kural

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin uymak zorunda olduğu 9 garip kural

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin uymak zorunda olduğu kurallar var. Fakat aşağıdakiler kanun olmaktan çok etik kuralları. İşte o kurallar...

Yayın Tarihi: 06/11/17 09:48
okuma süresi: 3 dak.
İngiliz Kraliyet Ailesi’nin uymak zorunda olduğu 9 garip kural
A- A A+

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin uymak zorunda olduğu kurallar var. Fakat aşağıdakiler kanun olmaktan çok etik kuralları. İşte o kurallar...

1.Prensler her zaman kısa şort giymek zorundadır

Avrupa aristokrasisinin geleneklerine göre, sadece yetişkin erkekler pantolon giyebilir. Çocuklar ise ancak sekiz yaşından sonra pantolon giyme hakkına sahipler.

2. Oy vermezler

Aslında yasal açıdan bunun önünde bir engel yok. Fakat aile, seçim yarışını bulandırmamak için oy vermemeyi tercih eder.

3.Cenazeler dışında siyah renkte giysiler giyemezler

Siyah renk Kraliyet Ailesi için yas rengidir ve cenaze merasimi dışında giyilmesi doğru görülmez. Fakat fotoğraflarda gördüğünüz gibi Prenses Diana bu kuralı bozmuştur.

4. Kabuklu deniz canlılarını yiyemezler

Kurallar kitabı, ailenin midye gibi yiyecekleri yemesini yasaklar. Bunun tam nedeni bilinmiyor. Fakat kabuklu deniz canlılarının taşıdığı yük miktardaki toksinlerin, sağlığa olan zararları doktorlar tarafından biliniyor.

5. Taht varisleri aynı araçta yolculuk edemez

Bunun sebebi açık. Olası bir kazada tüm varislerin aynı anda zarar görmemesi için bu durum yasaklanmıştır.

6. Hayranlarına imza veremezler

Kraliyet Ailesi üyeleri ünlü müzisyenler ya da oyuncular gibi sevenlerine imza veremezler. Çünkü kazayla resmi bir belgenin altına atılacak imza, çarşıyı bayağı bir karıştırabilir…

7. Hristiyanlığın Anglikan mezhebinden başka bir dine inançları olamaz

İngiltere Kralı ya da Kraliçesi aynı zamanda Anglikan Kilisesinin başı olarak görülür. Bu sebeple başka bir dine geçmelerine izin verilmez. Hatta eskiden aile üyelerinin, başka dinden insanlarla evlenmeleri bile yasaktı. Fakat bu kural 2011 yılında değiştirildi.

8. Kürk giyemezler

Kurallara göre Kraliyet Ailesi çok lüks giysiler giyinemez. Buna kürk de dahil. Ancak Kraliçe Elizabeth 1993'teki Rusya gezisinde, soğuktan korunmak için kürk giymiştir.

9. Kraliyet Ailesi yılbaşlarını birlikte geçirmek zorundadır

Aile her yılbaşını Norfolk'taki Sandringham House'de geçirir. Hiçbir gazeteci şu ana kadar ev içindeki kutlamaları belgeleyememiştir. Fakat üstteki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, aileyi yılbaşı kutlarken gösteren balmumu heykelleri yapılmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.