İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

İngiltere 400 milyon sterlin ödemeye hazır

İngiltere 400 milyon sterlin ödemeye hazır

İngiliz The Telegraph gazetesi, İran'da hapiste bulunan İran kökenli İngiliz vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in serbest bırakılması için çalışan İngiliz hükümetinin, İran'a 400 milyon sterlin ödemeye hazırlandığını yazdı.

Yayın Tarihi: 17/11/17 08:00
okuma süresi: 1 dak.
İngiltere 400 milyon sterlin ödemeye hazır
A- A A+

Thomson Reuters Foundation'da görevli proje yöneticisi Nazanin Zaghari-Ratcliffe, bir İran mahkemesi tarafından ülkedeki dini iktidarı devirmeye çalışmakla suçlanarak beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Zaghari-Ratcliffe suçlamaları reddediyor.

İngiltere, İran ile arasında 1970'li yıllarda yapılan tartışmalı bir silah anlaşması nedeniyle borçlu olduğu 400 milyon sterlini İran'a gönderip gönderemeyeceği konusunda hukuki görüş aldı.

Gazetenin konuştuğu diplomatlar, ödeme ile Zaghari-Ratcliffe'in geleceği arasında bir bağlantı kurmanın doğru olmadığını söylediler.

Bir insani yardım kuruluşu olan Thomson Reuters Foundation, Thomson Reuters ve Reuters News'dan bağımsız olarak faaliyet gösteriyor.

Konuyla ilgili olarak İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne ulaşılamadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.