Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
20 Kasım 2008, Perşembe Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Revü Kızlarını baba göndermiş Revü olayı fazla büyütülmüş 13. Maaşlar verilecek Talat Ankara yolcusu Belediyeler Birliği Başkanı yeniden Bulutoğluları CTP: Cemal belediyeyi batırdı Hristofias'tan Rusya'ya destek Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Revü olayı fazla büyütülmüş
 
Siyasi manifestonun içeriği
 
13. Maaşlar verilecek
 
Cemal belediyeyi batırdı
 
'Simavi yalancı'
 
Hristofias'tan Rusya'ya destek
 
Şekere, tansiyona soğan
 
Başkan yeniden Bulutoğluları
 
Revü Kızlarını baba göndermiş
 
En güzel kalçalar seçildi
 
Talat Ankara yolcusu
 
Havan'a karartma uygulandı
 
Faizler indirildi
 
Yine nefes kesti
 
Mamalı: Hasta hakları yasalaşmalı
 

 YORUMLANANLAR
Cemal belediyeyi batırdı [1]
 
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [3]
 
Av ölüm getirdi [1]
 
Eroğlu'na ne dedi? [11]
 
Hükümete süresiz grev uyarısı [2]
 
Neden Kalyoncu'nun üzerine yürüdü? [6]
 
Lefkoşa'da okulda revü şov [6]
 
Ruma düşen havan korkuttu [4]
 
Kıbrıs'ta fırsat kaçmamalı [1]
 
Kurultay'da açık fark atarım [17]
 
Tekman'ı Eroğlu mu engelledi? [3]
 
KTÖS toplu direniş arayışında [5]
 
Özgür KKTC'nin ilanında ne demişti? [2]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
'Al-ver’e doğru giderken
Mete TÜMERKAN
Ülke gerçekleri ve RD-TV
Erdinç GÜNDÜZ
Dünya devleti ve temsilcileri...
Hasan HASTÜRER
Hangisi Doğrudur
Eşref ÇETİNEL

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   26 Ağustos 2008, Salı Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

     En sıradan yurttaşa deseniz ki  “dünya yuvarlıktır durmadan döner.”  Yüzünüze şaşkın bakarak,  “Eee,  doğrudur,  ne var bunda?”  diyecektir.   Yani  “doğrular”  tartışılmaz.  Gerçekler de.  Mesela herkesler için evlatları üzerine titrenilen canları ciğerleridir.  Hele bizim gibisi aile yapısına sahip toplumlarda  tutun ki  tartışmasız  “onlar için yaşanılır!”   Eğer varsa “korkularımız”  onlar nedeniyledir,  söylemeye bile gerek yoktur.

     Pekala Kıbrıs siyasi sorununun çözümünü de böylesi  “doğrular” tutumu içine koyamaz mıydık?  İlle de  politikanın ahkâmlarına tutsak ederek ensesinden ve ensemizden dışımızdaki güçlerin siyaset mastürbasyonu yapar gibi bayıla ayıla oynamalarına fırsat mı vermeliydik?  Ki şimdilerde sadece o dış güçler değil,  Rum da oynuyor biz de! 

     3 EYLÜL GELİYOR.   Sn. Talat’la Hristofyas beklentilere göre bu kez daha kapsamlı görüşmeler yapacaklar.  Arifesinde Sn. Talat destek arayışlarına çıktı.  STÖ’lerine neyi anlatıp neyin desteğini istediğini bilmiyoruz.  Ama öncelikle  “bulacağım”  dediği örgütleri ziyaret ediyor, ne olduğu belli olmayan çözüm sürecine yönelik desteği de buluyor!  Biliyor ki bir kez köşelerin başlarını tutarsa işi kolay!  Nitekim açıklamasında diyor ki  “şeytan ayrıntıda gizli olsa da bizce mesele bir ay içinde çözülebilir!” 

     Allah duysun!  Ancak önce şu  “şeytan” işini açığa çıkaralım bir, “ayrıntılar” nedir öğrenelim iki. 

     ÇÜNKÜ VE MESELA: Kıbrıs TC’den kopartılır,  Garanti Anlaşması iptal edilir,   bünyemizdeki kırk elli bin TC’li gerisin geriye gönderilir,  Rum’un tek egemenliğe dayandırdığı sistemde külliyen Türk-Rum halklarının seçeceği Cumhurbaşkanına Başkanlık sistemi bağlanır,  Yurttaşlıklar tek kimlik haline getirilir,  Merkezi federal otoritede 1960 anlaşmasına uygunluğunca yüzde 75 ile 25’ler Yürütme,  Yasamada  temsil oranı olarak kabul edilir,  Güzelyurt Maraş verilir,  Karpas kanton sistemde Rum’a bağlanır…  Olur yani!  Ne demek çözüm mümkün değildir. 

     PEKALA BÖYLESİ DE OLABİLİR Mİ:  İki kurucu Devlete dayalı Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içeren,  iki bölgeli, iki halklı,  kesinlikle siyasi eşitliğe dayalı,  Güzelyurt’un Türk’te kalması koşulunda bir  Konfederal sistem   çözüm olabilir mi?

     Amma da ha!  Yer yerinden oynar,  kıyametler kopar.

     FAKAT:  Şimdi soralım.  Hangi çözüm şekli  “doğrudur?”   Sn. Talat’ın Hristofyas’la politik oyun haline getirdiği arayışlarındaki  çok karmaşık federal sistem mi yoksa 1974’den beridir savunulan Kuzey Türk Devleti’ni siyasi irade olarak kabul edecek ve ötesinde işbirliğine açık bir çözüm mü? 

     İşte biz   “doğru”  olması gereken bu ikinci çözüm şeklini harcadık, hakkımızı hukukumuzu bizzat ve evvel emirde biz çiğnedik,  1974’ün lafzına tükürdük. Şimdi yapılan siyaset hokkabazlığı ise çiğnenilen bu çözüm şeklinin bir daha gündeme gelmemesini sağlamaktır.  Başarırlarsa ötesi kolaydır.  Sorun bir iki ayda değil,  bir iki günde bile çözüme bağlanır!

   190 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   Bir de Eroğlu'lu UBP'ye bakalım
  18 Kasım 2008, Salı   Çözüme inanmadan görüşüyorlar
  17 Kasım 2008, Pazartesi   KKTC Güney'le kıyaslanır
  16 Kasım 2008, Pazar   KKTC’nin 25'nin 25. yaşı kutlandı mı
  15 Kasım 2008, Cumartesi   Kararsız Kasım'lar
  14 Kasım 2008, Cuma   KKTC’ye inanmayanlar kuruluşunu kutlayacaklar
  13 Kasım 2008, Perşembe   Devlet Hoca'nın eşeği değil ki
  12 Kasım 2008, Çarşamba   Kurtuluşun çaresi çözümdür
  11 Kasım 2008, Salı   Kaldığımız yerden devam
  08 Kasım 2008, Cumartesi   Yeni modalar


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.