Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
20 Kasım 2008, Perşembe Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Revü Kızlarını baba göndermiş Revü olayı fazla büyütülmüş 13. Maaşlar verilecek Talat Ankara yolcusu Belediyeler Birliği Başkanı yeniden Bulutoğluları CTP: Cemal belediyeyi batırdı Hristofias'tan Rusya'ya destek Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Revü olayı fazla büyütülmüş
 
Siyasi manifestonun içeriği
 
13. Maaşlar verilecek
 
Cemal belediyeyi batırdı
 
'Simavi yalancı'
 
Hristofias'tan Rusya'ya destek
 
Havan'a karartma uygulandı
 
Şekere, tansiyona soğan
 
Başkan yeniden Bulutoğluları
 
Revü Kızlarını baba göndermiş
 
En güzel kalçalar seçildi
 
Talat Ankara yolcusu
 
Mamalı: Hasta hakları yasalaşmalı
 
“Nerde bu devlet”
 
Faizler indirildi
 

 YORUMLANANLAR
Cemal belediyeyi batırdı [1]
 
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [3]
 
Av ölüm getirdi [1]
 
Eroğlu'na ne dedi? [11]
 
Hükümete süresiz grev uyarısı [2]
 
Neden Kalyoncu'nun üzerine yürüdü? [6]
 
Lefkoşa'da okulda revü şov [6]
 
Ruma düşen havan korkuttu [4]
 
Kıbrıs'ta fırsat kaçmamalı [1]
 
Kurultay'da açık fark atarım [17]
 
Tekman'ı Eroğlu mu engelledi? [3]
 
KTÖS toplu direniş arayışında [5]
 
Özgür KKTC'nin ilanında ne demişti? [2]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
'Al-ver’e doğru giderken
Mete TÜMERKAN
Ülke gerçekleri ve RD-TV
Erdinç GÜNDÜZ
Dünya devleti ve temsilcileri...
Hasan HASTÜRER
Almanya'da SPD'de yumuşak 'darbe'
Ozan CEYHUN

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   9 Eylül 2008, Salı Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Almanya'da SPD'de yumuşak 'darbe'

 Özellikle yüz binlerce Türkiye kökenli Alman ya da Türkiye vatandaşı yaşadığı ve de son dönemlerde 'Almanyalı Türkiye kökenli elitlerin' yoğun bir şekilde Kuzey Kıbrıslı Türklere destek verdiği için KKTC açısından her geçen gün daha önemli bir ülke haline gelen Almanya'da geçtiğimiz Pazar Günü sosyaldemokratlar, yani SPD üyeleri, radyo ve televizyonlar aracılığı ile partilerinin yönetimin değiştiğini öğrendiler. Aslında partinin 2009 yılının Eylül ayında yapılacak olan federal seçime yönelik stratejisini belirlemek amacıyla biraraza gelen SPD yöneticileri bu konuyu konuşmaya fırsat bulamadılar. Son aylarda seçmenlerin desteğini tamamen yitiren SPD Başkanı ve Rheinland Pfalz Eyaleti Başbakanı Kurt Beck'in artık havlu atmasının zamanı zaten gelmişti ve bekleniyordu. Ama Pazar Günü beklenmiyordu. Pazar Günü bir tür yönetime el koymak zorunda kalan SPD'li yöneticiler Almanya'nın başarılı ve seçmenler tarafından sevilen Dış İşleri Bakanı Frank Walter Steinmeier 2009 yılı yapılacak olan federal seçimlerde SPD Başbakan Adayı ilan edildi. Bu sırada 'atık başkan olarak sözü geçmeyen' Kurt Beck'ten SPD Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

'Darbe' sonrası kameraların karşısına geçen Başbakan Adayı  ve SPD Başkan Yardımcısı Frank Walter Steinmeier, kendisinin partiyi hızla yapılması planlanan olağanüstü kurultaya kadar yöneteceğini ve bu kurultayda SPD Başkanlığı için adaylarının Franz Müntefering olduğunu açıkladı.

 Almanya'nın Hessen Eyaleti SPD Başkanı Andrea Ypsilanti'nin Hessen Eyalet Seçimi öncesi seçmenlere verdiği 'kesinlikle Sol Parti ile koalisyon hükümeti kurmayacağım' sözünü seçim sonrası tutmaması ve SPD'nin bu nedenle halkın gözünde imaj kaybına uğraması ve de bu krizde Kurt Beck'in partideki kontrolü kaybetmesi SPD'nin kamuoyu yoklamalarında yüzde 20'lere inmesine neden olmuştu. Tutulmayan bir söz hem partiyi aşağılara çekti hem de Kurt Beck'in kariyerini sona erdirdi.

 Partinin yeni Başkan adayı Franz Müntefering daha önce de SPD Başkanlığı yapmış, kanser hastası olan eşi ölüm döşeğindeyken 'benim yerim eşimin yanı, ona bakacağım' diyerek Federal düzeyde Başbakan Yardımcılığı'ndan ve Çalışma Bakanlığı'ndan istifa etmiş ve Temmuz ayında eşinin vefatının ardından partililerin 'Franz, gel sana ihtiyacımız var' demeleri üzerine aktif siyasete geri dönmüştü. 68 yaşında olan Franz Müntefering belki de Willy Brandt'dan sonra günümüzde en fazla SPD'nin sembolü konumunda olan isimlerin başında gelmekte.

 Alman medyası bu yönetime el koyma operasyonunu 'Schröder'cilerin parti yönetimine geçmesi' olarak yorumladı. Franz Müntefering ve Frank Walter Steinmeier, Gerhard Schröder'in çok yakın mücadele arkadaşları olarak biliniyorlar. CTP'li politikacılar Kutlay Erk, Ünal Fındık ve Mustafa Yektaoğlu'nun da iyi tanıdığı Franz Müntefering'in yönetiminde iki kez Gerhard Schröder için 'Almanya'nın yeni yerlileri Başbakan Schröder'i destekliyor' seçim kampanyalarını organize etmiş biri olarak bu son gelişmeyi olumlu bulduğumu belirtmek istiyorum. Hem Almanya hem de SPD için ve SPD'nin Sol Parti gibi ülkenin çıkarlarını tehdit eden unsurlarla hükümet ortaklıklarından en azından federal düzeyde uzak durması için doğru kadro göreve geldi. SPD tekrardan inandırıcılığını kazandı.

Bu gelişme Türkiye ve Kuzey Kıbrıs dostlarının parti içinde daha etkili olması anlamına da geliyor yorumunu yapanlar var. Bu yorumu ben okurlarına bırakmaktan yanayım!
 

 

   324 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   LAÜ, Almanya'da tanıtılıyor
  17 Kasım 2008, Pazartesi   Cem´e helal olsun! Başkan'a 'Guten Tag!'
  16 Kasım 2008, Pazar   Türk-Alman Sağlık Vakfı ve Yaşar Bilgin'e teşekkürler
  14 Kasım 2008, Cuma   Brüksel'de başarılı tanıtım: 400 yıllık miras
  11 Kasım 2008, Salı   Gazete ve kitap okunmayan bir toplumda yazmak
  10 Kasım 2008, Pazartesi   AB Mutfağı'nı tanımadan izolasyon kırılmaz
  07 Kasım 2008, Cuma   CHP Kıbrıs'ı keşfetti
  04 Kasım 2008, Salı   Hiç askerlik yapmamış bir baskan
  03 Kasım 2008, Pazartesi   Devekuşları gibi davranmaktansa utanmaz adamlara karşı tavır almak
  01 Kasım 2008, Cumartesi   Bir trafik kazası ve boşuna beklediğim insanlık

Yorum Sayısı:   1
  NAZIM İLERİCİ         - GAZİMAĞUSA 10 Eylül 2008, Çarşamba 14:31 
ALMANYADAKİ ÖĞRENCİLERİ K.K.T.C.DEKİ ÜNİVERSİTELERE DAVET ETMENİZ ÇOK İSABETLİ VE HEYCAN VERİCİ D.A.Ü.OLARAK BİZLER UZUN BİR SÜRE UĞRAŞARAK FRANKFURTA TEMSİLCİ ATAYARAK SİSTEMİMİZİ KURDUK DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR SEVGİ SAYGI D.A.Ü.YÖNETİMKURULU ÜYESİ

 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.