KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Geçmişten Geleceğe Mağusa MAGEM'de Tanıtılacak

Geçmişten Geleceğe Mağusa MAGEM'de Tanıtılacak

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) organizasyonuyla Dr. Okan Dağlı'nın kaleme aldığı "Geçmişten Geleceğe Mağusa" isimli kitabın tanıtımı ve imza günü yapılacak.

Yayın Tarihi: 06/03/14 17:56
okuma süresi: 4 dak.
Geçmişten Geleceğe Mağusa MAGEM'de Tanıtılacak
A- A A+

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)den yapılan açıklamaya göre; Dr. Okan Dağlı'nın "Geçmişten Geleceğe Mağusa" isimli kitabının tanıtımı ve imza günü töreninin 7 Mart Cuma (Bugün) tarihinde saat 19.30'da MAGEM'in Sakarya Bölgesi'ndeki tesislerinde gerçekleştirileceği bildirildi. Kitap tanıtımı ve imza gününe tüm halkımızın davetli olduğu açıklandı.

Dr. Okan Dağlı yaptığı açıklamada; "Bu kitap, tarihi, sosyal ve kültürel geçmişi ile beraber, gelecek yıl 2300 yaşına basacak bu Ortaçağ şaheseri kentin sadece dünden günümüze değil yarınlarına da ışık tutabilecek bir çalışmasıdır. Mağusa'nın kurulduğu günlerden itibaren, nerelerden geçip bugünlere ulaştığı, hangi medeniyetlerin izlerinin hala daha buralarda bulunduğunu, kentin çok kültürlü bir yapıya nasıl ulaştığını bu kitapta okuyabilirsiniz.

"Geçmişten Geleceğe Mağusa"yı otuz üç hafta boyunca Poli dergisinde yazdım. Onlarca kişiyle sohbet edip bir o kadar da yazılı kaynakları karıştırdım. İlkokul günlerimden bu yana hatırladıklarımı da kaleme aldım. Bir süre önce yayınladığım 'Sokak Sokak Mağusa' kitabımı da yazarken yaptığım çalışmaları da bu kitaba ekledim.

Gördüklerim yaşadıklarım, gezginlerin ve burada görev yapmış insanların yazdığı kaynakların yanında geçen yüzyılda yaşamış insanlarla popüler kültür ve sözlü tarih çalışması sonucunda ortaya çıkan denemeleri bir anlam bütünlüğü içinde okurken, Mağusa Suriçi'nin bitmek bilmeyen büyüsüne tekrardan kapılacağınızı düşünüyorum.

Geçmişten Geleceğe Mağusa'yı kapsamlı bir şekilde ele alıp yazmak benim haddim değil elbette... Fakat elimden geldiğince, gelecek yıl 2300. yaşına girecek bu kentin tarihinin, yaşadığı devinimin ve sosyal yaşamının ancak belli kesitlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Yerli ve yabancı kitaplardan okuduğum satır aralarını, çocukluğumdan bugüne yaşadıklarımdan aklımda kalanları, gördüğüm fotoğraf ve resimlerden etkilendiklerimi ve konuştuğum Mağusalıların aktardıklarını kısmen bu kitapla birlikte tarihe not düşeceğim.

Yazılmayan söz unutulur. Günümüz tarihçiliğinde sözlü tarihin çok önemli bir yeri vardır. İnsan yaşarken görüp duyduklarını kaleme alması en gerçekçi tarih yazıcılığıdır belkide. Sosyal ve kültürel değerlerimizi, yaşam şeklimizi, insanların dostluklarını anlatmak gelecek kuşaklara bırakacağımız çok önemli bir kaynak olacaktır. Son yüzyılda unutulmuş mesleklerimizi, yediğimiz içtiğimiz yiyeceklerimizi, neleri giydiğimizi, hangi hastalıklara yakalandığımızı ve kimlerden şifa bulduğumuzu bir çırpıda okuyup hatırlayacağımız satırları "Geçmişten Geleceğe Mağusa" kitabımda bulacağınızı düşünüyorum. Bu kitabın sayfalarına giremeyen, konuşamadığım, yazamadığım yüzlerce olgumuz ya da insanımız ve onların anıları mutlaka vardır. Belki bu çalışmanın devamında, ileride onları da yazma şansımız olur diye düşünüyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.