KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Sevgili Doktor" Girne'de sahneleniyor...

"Sevgili Doktor" Girne'de sahneleniyor...

Adana Devlet Tiyatrosu, "Sevgili Doktor" adlı oyunla Kıbrıslı sanatseverlerle buluşacak.

Yayın Tarihi: 02/04/14 12:35
okuma süresi: 2 dak.
"Sevgili Doktor" Girne'de sahneleniyor...
A- A A+

Girne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan açıklamada;Girne Belediyesi'nin Kültür – Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği, Adana Devlet Tiyatrosu'nun sahneye uyarladığı 2 perdelik "Sevgili Doktor" adlı oyun 5-6-7 Nisan 2014 tarihlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Sahnede Ünlü İsimler...

"Sevgili Doktor" birbirinden bağımsız 8 kısa oyundan oluşan iki perdelik bir eser. Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği, Kurtlar Vadisi Irak, Hanımın Çiftliği, Şefkat Tepe gibi sinema ve tv dizilerinden tanıdığımız Murat Özben ve Ferhunde Hanımlar, Sonbahar Kadınları dizilerinden tanıdığımız Gökhan Doğan'ın rol aldığı oyun; Çaresizlik içindeki insanın düştüğü komik durumu anlatıyor. İnsanın o acınası, ama bir o kadar da komik halini seyrederken, bir yandan da o durumda olmamanın verdiği rahatlıkla bol bol kahkaha atabiliyor seyirci. Kendisi bu durumlara hiç düşmemiş gibi, başkasında gördüğünde kahkahalarla gülerken, aynaya baktığını unutan insan, bu duyguları doya doya alaya alabiliyor., Neil Simon'un sahneye uyarladığı Çehov'un öyküleri "İnsanlık Hallerini" hem sevgiyle hem de güldürerek sunuyor bize.

Oyunun Dekor Tasarımı Hakan Dündar'a, Kostüm tasarımı Funda Karasaç'a, Müzikleri Alper Maral'a, Işık tasarımı ise H.İbrahim Karahan'a ait.

Oyun 5-6-7 Nisan 2014 tarihlerinde, Girne Belediyesi Kültür Merkezi ( Terminal Binası Üst Kat ) Tiyatro Salonu'nda saat: 20.00'de sahnelenecek. Oyun ücretli olup, biletler 15 TL'dir. Biletler mesai saatlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi'nden, oyun akşamları ise girişten temin edilebilir. Rezervasyon için: 0392 815 19 73 ve 0542 865 99 90'dan yer ayırtabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.