KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Cimrinin Uşakları" beğeniyle izlendi

"Cimrinin Uşakları" beğeniyle izlendi

Baraka Tiyatro Ekibi'nin sahnelediği "Cimrinin Uşakları" adlı komedi oyunu beğeniyle izlendi. Gösterimler, Nisan ayı boyunca cumartesi ve salı günleri devam edecek.

Yayın Tarihi: 03/04/14 12:42
okuma süresi: 2 dak.
"Cimrinin Uşakları" beğeniyle izlendi
A- A A+

Arabahmet Kültür Evi'nde sahnelenen oyun saat 20.00'de başlamakta ve 5TL olan biletler kapıdan alınabileceği gibi Khora Kitap Cafe'de de satışa sunulmakta. Ayrıca rezervasyon için 0542 853 79 69 numaralı telefon aranabilir.

Ünlü Fransız tiyatro sanatçısı Moliere'in yazdığı "Cimri" oyunundan uyarlanan ve güncel göndermeler de içeren "Cimrinin Uşakları", iki perdelik bir komedi oyunu. Oyun içinde oyun mantığıyla, aynı yazarın "Gülünç Kibarlar" ve "Tartuffe" adlı eserlerinden de bölümler sahnelenmekte. Müzik ve danslarla da renklendirilen "Cimrinin Uşakları" ilk gösteriminde beğeniyle izlendi ve ayakta alkışlandı.

Sahneden "Arabahmet Halkındır" Pankartı

Belediye'nin kontrolünde olan Arabahmet Kültür Evi'nin geçtiğimiz aylarda özelleştirilerek Girne Amerikan Üniversitesi'ne verilmesini protesto eden Braka Tiyatro Ekibi, oyun sounda sahneden "Arabahmet Halkındır" yazan bir pankart da açarak tepkisini dile getirdi.

Bir Sonraki Oyun 5 Nisan Cumartesi

Paranın, her türlü insani değerin yerine geçmesini mizahi bir dille ele alan oyunda, ezen-ezilen çelişkisi temel alınarak, uşakların gözünden bir bakış sunulmakta. Ayrıca kadınların aile içerisindeki ve toplumdaki konumu da eleştirel biz gözle sahneye taşınmakta. Aşk kavramının da sorgulandığı oyun 5 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00'de yeniden perdelerini açacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.