KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Sidestreets, "Kuzey Kıbrıs Plastik Sanatlar Arşivi"ni Güney Lefkoşa'da tanıtacak

Sidestreets, "Kuzey Kıbrıs Plastik Sanatlar Arşivi"ni Güney Lefkoşa'da tanıtacak

Sidestreets Direktörü Anber Onar, "İsimsiz Tarih Sanat Arşiv Projesi"ni yarın Güney Kıbrıs'ta tanıtacak. Lefkoşa (Rum) Belediyesi'ne ait Sanat Merkezi'nde yapılacak İngilizce sunum, halka açık olacak. Onar, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, projenin Kıbrıs çapında bir ilk olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 03/04/14 18:32
okuma süresi: 2 dak.
Sidestreets, "Kuzey Kıbrıs Plastik Sanatlar Arşivi"ni Güney Lefkoşa'da tanıtacak
A- A A+

Projenin gelecekteki kültür politikası ve tartışmalarına ışık tutacağını vurgulayan Onar, "İsimsiz Tarih Sanat Arşiv Projesi"nin henüz hayata geçmemiş ancak yapılması hedeflenen web sayfasıyla da Kıbrıs'ın dünyadaki kültürel yerini almasına veri tabanı oluşturacağını söyledi.

Onar'ın verdiği bilgiye göre, tam adı "İsimsiz Tarih: Kuzey Kıbrıs Plastik Sanatlar Arşiv Projesi (1980-2006)" gelecekteki araştırmalar için önemli bir kaynak görevi üstlenecek.

İSİMSİZ TARİH PROJESİ HAKKINDA

1980- 2006 yıllarını kapsayan "Kuzey Kıbrıs Plastik Sanatları Arşivi", "İsimsiz Tarih" adı altında 2008 yılında Sidestreets projesi olarak tamamlandı.

Rana Zincir Celal'ın koordinatörlüğünü yaptığı, yaklaşık 1.5 yıl süren çalışma, plastik sanatın üç ayrı dalı üzerinde yoğunlaştı.

Proje, ilgili dönemde ülkede gerçekleşen resim, heykel ve seramik çalışmalarına ilişkin geniş çaplı arşiv ve poster içeriyor.

Proje dahilinde gerçekleşen sergide 25 yılın sanatı ve onu çevreleyen politik, kültürel ve sosyal ortamını yansıtan bir zaman çizelgesi yer alıyor.

Sergi kapsamında 1980-2006 yıllarında ülkede sanat çalışmaları yapan birçok sanatçı ve yazar ile görüşme, video çekimi ve anket çalışması yapılarak dosyalandı.

Sergiye paralel olarak, "Sanatta Kurumsallık" konulu paneller de gerçekleştirildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.