KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Yekta Kopan'ı ağırladı

Yakın Doğu Üniversitesi Yekta Kopan'ı ağırladı

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University), Kütüphanecilik Haftası ve 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında seslendirme sanatçısı, programcı ve öykü yazarı Yekta Kopan'ı ağırladı.

Yayın Tarihi: 05/04/14 12:45
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Yekta Kopan'ı ağırladı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ öğrencilerinin yoğun katılımının gözlendiği söyleşide, öğrenciler Yekta Kopan'a merak ettikleri soruları sorma imkanı buldular.

Birçok farklı alana ilişkin konuların konuşulduğu söyleşide, sinema eleştirmenliği de yapan Kopan sinema ile ilgilenen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Kopan, "Öncelikle şunu söyleyeyim. Sinema eleştirmeni değilim. Sadece sinema üzerine yazılar yazıyorum. Sinema eleştirmeni olabilmek çok ayrı bir bilgi birikimini gerektiriyor. Ben sadece bir sinema meraklısı olarak yazılar yazıyorum.

Sinemaya ilgi duyan herkesin öncelikle sinemayla nitelikli bir ilişkiye girmesini, bu yoğun ilişkiyi sürekli ve yoğun bir şekilde yaşamasını isterim. Açıkçası sadece sinemayla değil, bütün disiplinlerarası ilişkileri kurmasını isterim. Sinemaya ilgi duyan bir insanın aynı derecede resme, plastik sanatlara, sahne sanatlarına, edebiyata mutlaka ilgi duyması gerekir. Çünkü sanatın bir dalının bir diğer dalından kopuk bir şekilde büyüyemeyeceğine inananlardanım" ifadelerini kullandı.

Yekta Kopan, "Elbette insan bu kadar yoldan sonra ne göreceğini de bilmiyor. Yoğun ve ilgili bir katılım olduğunu görmek beni çok heyecanlandırdı" dedi

Yakın Doğu Üniversitesi'nin 25. Yılı Etkinlikleri ve Bahar Şenlikleri çerçevesinde dünyaca ünlü grup Deep Purple'ı ağırlamasına ilişkin Kopan, " Deep Purple benim gençliğim, hatta çok erken yaşlarımdı. İlk gençlik çağımda gitara olan ilgim büyük bir müzik algısının bende oluşmasına neden oldu ve tüm dönem solistleri ile ilgilendim... Daha önce Deep Purple Türkiye'ye geldiğinde grubun çeşitli üyeleriyle röportaj yaptım, ve tanışma imkanı buldum. 9-10 yaşında onların müziklerini taklit ederek kendi kendinize gitar çalar gibi yaparak hayal kurduğunuz bir grubun üyelerini kendi programınıza konuk etmek heyecan vericiydi" dedi. Konsere gelip gelmeyeceği sorusuna ise, "Keşke gelebilsem. Gerçekten çok şanslısınız" diye yanıt verdi.

Söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan ve öğrencilerle fotoğraf çektiren Kopan, Yakın Doğu Üniversitesi'nden ayrıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.