KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" muhteşem başlanğıç

"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" muhteşem başlanğıç

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyunuyla izleyenleri Kıbrıs'ın son 60 yıllık tarihiyle yüzleştirirken barışa hasretin çığlığını haykırdı. Faize Özdemirciler'in şiirlerinden oyunlaştıran, yöneten, oynayan Yaşar Ersoy ve özgün müziğini yapan Ersen Sururi "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyununda yüzümüze ayna tutarak, duygu ve düşüncelerimizi kamçılayarak barışı sağlamamız için yapmamamız gereken günahlarımızı gösterdi.

Yayın Tarihi: 07/04/14 13:35
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" muhteşem başlanğıç
A- A A+

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun tıklım tıklım dolduran seyirciler oyunu ve sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Oyunun bitiminde Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Tiyatrosu'nun kurucu Başkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaparak sanatçıları kutladılar. Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber ise oyuna sponsor olan KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN VE BES'e plaket takdim ederek teşekkür etti. Kadri Fellahoğlu konuşmasında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun 34 yıldır barış ve demokrasi kültürünün oluşmasında sanatsal işlevini başarıyla yerine getirdiğini ve böylesi oyunlarla bizleri daha da yüreklendirerek barış sürecini hızlandırmamız gerektiğini vurguladı. Mustafa Akıncı ise konuşmasında, bu akşam tiyatro, şiir ve müziğin işbirliğini, bu işbirliğinden ne kadar güçlü bir sahne performansı doğduğunu gördük diye belirtti. Akıncı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nu ve sanatçıları kutlarken ülkede on bin kişilik külliyeler, camiler yapılırken tiyatro binasının yapılmamasını bu ülkenin, bu şehrin bir ayıbı olarak nitelendirdi.

"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" her Cuma ve Cumartesi saat 20.00 de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nda sunulmaya devam edecek. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Özlem Yetkili, ışık tasarımını Fırat Eseri, dekor realizatörlüğünü ve sahne amirliğini Rıza Şen, ışık uygulamasını Mehmet Eseri, reji asistanlığını Döndü Özata ve Umut Ersoy, film yapımını Doğuş Bozkurt ve Hakan Çakmak, video uygulamasını Cem Aykut, dekor işçiliğini Mehmet Demir yaptı. Oyunun afiş, broşür tasarımını ve fotoğraf çekimini Umut Ersoy gerçekleştirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.