KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 1 dak.

"Ata Türkülerimiz" konseri büyük alkış topladı

"Ata Türkülerimiz" konseri büyük alkış topladı

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu'nun, 15 Nisan 2014 Salı akşamı verdiği "Ata Türkülerimiz" konseri izleyicilerden büyük alkış topladı.

Yayın Tarihi: 16/04/14 15:44
okuma süresi: 1 dak.
"Ata Türkülerimiz" konseri büyük alkış topladı
A- A A+

Kültür Dairesi'nin verdiği bilgiye göre, İlker Dölek yönetimindeki Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu'nun Lefkoşa'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alan konserinde "Ata Türkülerimiz" hep bir ağızdan söylendi.

Türkülerimizin geçmişten günümüze ulaşmasında oluşan zincirin en önemli halkalarını teşkil eden atalarımıza bir vefa konseri olarak hazırlanan "Ata Türkülerimiz" başlıklı konserde, Kıbrıs türküleri ile Anadolu'nun değişik yörelerinden seçilmiş türküler sunuldu. Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği FOGEM'in dansçılarından Özkul Yaşın'ın da sahne aldığı konserde Yaşın, İzmir'in Kavakları (Zeybek) ve Sarhoş Zeybeği'ni (Kıbrıs) sahneledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.