KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Türk yazın hayatının da tanıtılacağı 19. İzmir Kitap Fuarı başlıyor

Kıbrıs Türk yazın hayatının da tanıtılacağı 19. İzmir Kitap Fuarı başlıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği 19. İzmir Kitap Fuarı'nda Kıbrıs Türk yazın hayatı Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi tarafından tanıtılıyor.

Yayın Tarihi: 17/04/14 12:28
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Türk yazın hayatının da tanıtılacağı 19. İzmir Kitap Fuarı başlıyor
A- A A+

"Kitabın Ege Yolculuğu" sloganıyla 19-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek İzmir Kitap Fuarı'nda Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın hayatını tanıtıp daha geniş kitlelere ulaştırılmak amacıyla fuara özel olarak tasarlattığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları standını açıyor.

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre, KKTC'nin yedinci kez katılacağı 19. İzmir Kitap Fuarı'ndaki KKTC Yayınları standında, araştırma, edebi ve çocuk kitaplarının yanı sıra bilimsel ve sanatsal içerikli dergilerden oluşan 640 çeşit esere yer verilecek.

Stantta ziyaretçilere, Kültür Dairesi'nin hazırladığı, KKTC standında yer alan eserler ve yazarları hakkında bilgi içeren, KKTC'deki yayınevi ve yazarların yayınları ile iletişim bilgilerinin bulunduğu, tamamı renkli 56 sayfalık katalog dağıtılacak. Her yıl farklı bir sanatçının eseri kullanılarak hazırlanan fuar katalogunun kapağında bu yıl, Ümit İnatçı'nın 2012 yılındaki "Axis Mundi" (Dünyanın Merkezi) başlıklı sergisinde sergilenen isimsiz bir eserine yer verildi.

Ziyaretçilere kalem ve benzeri eşantiyonlar yanında, KKTC'nin kültür ve turizmini tanıtıcı broşür ve dergilerin de dağıtılacağı KKTC standında, Kültür Dairesi kütüphane memurları görev yapacak.

Bu yılki onur konuğunun yazar Feyza Hepçilingirler olarak belirlendiği İzmir Kitap Fuarı'nda yaklaşık 390 yayınevinin stant açması ve fuar boyunca 800 yazarın İzmirli kitapseverlerle buluşması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.