KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 1 dak.

Ferre Kardeşler'den Mağusa'da Gypsy Jazz konseri

Ferre Kardeşler'den Mağusa'da Gypsy Jazz konseri

Gazimağusa Belediyesi ve Kıbrıs Fransız Enstitüsü ortaklığında bir konser daha gerçekleşiyor. Ülkemizeki caz severlerle kısa bir süre önce Aleas Quartet grubunu buluşturan Gazimağusa Belediyesi, şimdi de Fransa'nın tanınmış müzisyenlerinden Ferre kardeşler ile caz severlere Gypsy caz konseri sunacak. 24 Nisan Perşembe günü saat:20.30'da Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak konser ücretsiz olarak izlenebilecek.

Yayın Tarihi: 17/04/14 15:34
okuma süresi: 1 dak.
Ferre Kardeşler'den Mağusa'da Gypsy Jazz konseri
A- A A+

Jazz müziğine yeni bir soluk getiren Boulou ve Elios Ferre'in "Gypsy jazz" tarzını müzik severlerle buluşturdu. Çocuk yaşlarda duyduğu her tınıyı şarkı ritimlerine dönüştüren Boulou, çocuk yaşlarda " küçük Mozart" olarak anılırdı. Elios'un da müzikle tanışması piyono ile küçük yaşlarda başlar. Boulou klasik jazz yaptığı sıralarda, Elios flamenko-rock müziği yapıyordu. Grup olarak bir araya geldikten sonra farklı tarzlarını harmanladılar. Müzik üretirken "duygu" ve "saflık" temaları üzerinde duran ve 1980'lerin rock ritimleri, klasik müzik ile Portekiz tınılarını birleştirerek oluşturdukları " Gypsy jazz" müziği kendilerine has olup, eşsiz bir örnek olarak müzik literatürüne girmiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.