KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Arabahmet Kültür ve Sanat Evi Çarşamba günü açılıyor

Arabahmet Kültür ve Sanat Evi Çarşamba günü açılıyor

Arabahmet Kültür ve Sanat Evi, 25 Haziran Çarşamba günü açılıyor.

Yayın Tarihi: 22/06/14 11:45
okuma süresi: 2 dak.
Arabahmet Kültür ve Sanat Evi Çarşamba günü açılıyor
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kültürel Miras Yönetimi tarafından projelendirilen ve restorasyon yenileme çalışmaları tamamlanan Arabahmet Kültür ve Sanat Evi bölgeye yeniden kazandırılıyor.

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, Lefkoşa Surlariçi bölgesinde yer alan Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nin restorasyon yenileme çalışmaları yaklaşık 2 aylık süreçte tamamlanırken, bu süreç içerisinde amatör tiyatro toplulukları, okullar ve sivil toplum örgütleri tarafından 60'ın üzerinde çeşitli aktiviteye ücretsiz olarak ev sahipliği yaptığı bildirildi.

"YASEMİN KOKULU LEFKOŞA"

Açıklamada Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nin açılışının 25 Haziran Çarşamba günü saat 18.00'de gerçekleştirileceği belirtilirken, bünyesinde tiyatro salonu, sergi salonu, sanat kütüphanesi, oyuncak müzesi, atölye merkezinin bulunacağı, "yasemin kokulu Lefkoşa"yı yeniden yaratmak ve Kıbrıs yemek kültürünün canlandırılarak unutulmuş tatları yeniden halkla buluşturmak adına "Yasemin Cafe" isimli bir kafe açılacağı ifade edildi.

Açıklamada, açılış töreni kapsamında, "Pirilli Oynayalım mı?" temasıyla çocukluğu Surlariçi bölgesinde geçmiş kişilerin anılarını anlatacağı da belirtildi.

Etkinlikte Kıbrıs mutfağına ait yemekler ikram edileceği ve MonArt Galeri tarafından resim sergisi düzenleneceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.