KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

17. Türksoy Ressamlar Buluşması'nda KKTC'yi Behçet Caymaz temsil ediyor

17. Türksoy Ressamlar Buluşması'nda KKTC'yi Behçet Caymaz temsil ediyor

17. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması'nda, KKTC'yi "Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014"te başarı ödülü alan Kemal Behçet Caymaz temsil ediyor.

Yayın Tarihi: 28/06/14 10:09
okuma süresi: 2 dak.
17. Türksoy Ressamlar Buluşması'nda KKTC'yi Behçet Caymaz temsil ediyor
A- A A+

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre, TÜRKSOY'un her yıl geleneksel olarak düzenlediği "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"nın 17.'si bu yıl 16 Haziran- 5 Temmuz tarihleri arasında Azerbaycan'ın Şeki kentinde gerçekleştiriliyor.

Etkinlikte KKTC'yi Kültür Dairesi organizasyonuyla Kemal Behçet Caymaz temsil ediyor.

Kafkas sıradağlarının güneyinde, 700 metre yükseklikte konuşlanmış tarihi İpek Yolu güzergâhının şehirlerinden biri olan Azerbaycan'ın Şeki şehrinde yer alan buluşmaya, KKTC'nin yanı sıra, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan, Hakas, Gagavuz Yeri (Moldova), Saha-Yakut, Tataristan, Karadağ ve Makedonya'dan toplam 16 sanatçı katıldı.

Şeki Valiliği'nin ev sahipliğinde, TİKA'nın desteği ve TÜRKSOY'un organizasyonuyla gerçekleşen buluşmada 4 eser yaratacak her sanatçının iki eserinin konusu Şeki oluyor.

17. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması çerçevesinde iki haftayı aşan süre içerisinde yapılacak eserler, 2 Temmuz tarihinde açılacak karma bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

KKTC'yi temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü Resim Ana Sanat Dalı'ndan mezun olan Kemal Behçet Caymaz halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı'ndaki yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.