KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Sevgiyle üretip, sevgiyle satıyor

Sevgiyle üretip, sevgiyle satıyor

Çocuk yaşlarda başlayan sanat sevgisini, hiç bitmeyen bir sevgiyle devam ettiren Şenay Erkut, ürettiklerini Büyük Han'da satışa sunuyor. Özellikle tuz seramiğinden yaptığı takılar büyük ilgi görürken, Erkut her biri birbirinden güzel eserlerini sanat aşkıyla üretiyor.

Yayın Tarihi: 04/08/14 11:07
okuma süresi: 4 dak.
Sevgiyle üretip, sevgiyle satıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Çocuk yaşlarda duyduğu sanat ilgisini geliştiren ve bir çok alanda başarılı işlere imza atan Şenay Erkut Büyük Han'daki dükkanında iki senedir ürettiklerini satışa sunuyor. Yağlı boyadan eserler, kabartma resimlerin yanı sıra tuz seramiğinden yaptığı birbirinden güzel takılarla meraklılarını buluşturan Erkut, sanat yolculuğunu Kıbrıs Postası'na anlattı.

Akademik eğitimini Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik üzerine tamamlayan Erkut, çocuk yaşlardan itibaren sanata duyduğu ilgiyi daha da geliştirebilmek için lisede resim bölümünden eğitim aldığını anlatıyor. Erkut, psikolojik danışmanlığın yanı sıra resim yaparak hayatını sürdürdüğünü, sanatla yolcuğunun uzun yıllar boyunca devam ettiğini ifade ediyor bizlere…

Yeteneğine bilgi ve teknik kattı

Sanata olan yeteneğinin çocuk yaşlarda çevresindeki kişiler tarafından keşfedilmesi ile başlayan sanat serüveni ta bugünlere kadar uzanmış Şenay Erkut'un. Kendini bu doğrultuda geliştiren Erkut, gerek Amerika'da, gerek Türkiye'de ve Kıbrıs'ta birçok kursa katılarak yeteneğine, bilgi ve teknik de katarak harika işler çıkarmış ve birçok sergide eserlerini sergileyerek takdirleri kazanmış Kıbrıslı bir sanatçı.

Tuz seramiğinde harikalar yaratıyor

Zaman içinde kabartma ve yağlıboya resim yapmanın önüne geçen tuz seramiğini de Büyük Handa birlikte ortak iş ve sanat yapıp müşterilerin beğenisine sundukları iş arkadaşlarından öğrenen Erkut, kendini bu konuda geliştirerek ve yine kurslarla, harikalar yarattı. Tuz seramiğinin yapımının sadece ismi gibi tuzla yapılmadığı belirten Erkut, "İçerisinde tuzdan başka un, beyaz tutkal, su, nişasta gibi hammaddelerde katılıp yoğrularak ve işlenerek bu gördüğünüz takılar ortaya çıkıyor. En son aşama olarak da üzerine vernik sürülüyor" dedi.

"En çok çiçek resimleri yaptım"

Sanatçı Şenay Erkut, Yağlı boya resimde de doğaya olan sevgisinden dolayı en çok çiçek çalıştığını vurgulayarak, "Çiçek resimlerinin yanında, portre ve manzaralarda yaptım. Bunun yanında alçı kabartmalarda yaptım birçok Büyük Han çalışmam oldu ve hepsi de çok beğenildi ve hemen satıldı" şeklinde konuştu.

"Yerli halkın ilgisi artıyor"

Erkut, yerli halkın ilgisinin Büyük Han'a, el emeğine ve sanata yavaş yavaş arttığını belirterek, "Eskiye göre yerli halktan aldığımız takdirlerde arttı. Ama tabi ki bizim müşterilerimiz ve daha çok takdir edenler Büyük Han'ı ziyaret eden turistlerdir" diye konuştu.

"Sanatı hobi olarak yapıyorum"

Erkut, sözlerine şu şekilde devam etti; "Ben icra ettiğim bu sanatı esasen hobi olarak yapıyorum. Beni ilk etapta resim ve sanat yapmaya doğa sevgisi yönlendirdi, ardından da çevremdeki kişilerin bu işlerle uğraşması tetikledi. Bunun yanında ben boş durmayı sevmeyen bir insanım, sürekli bireylerle uğraşmayı seviyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.