KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Dünyaca ünlü virtüözler Çarşamba akşamı Yakın Doğu Üniversitesi'nde

Dünyaca ünlü virtüözler Çarşamba akşamı Yakın Doğu Üniversitesi'nde

Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi İlyas Abdullin sanatta 40. Gurur Yılını yarın akşam Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon'da kutluyor.

Yayın Tarihi: 12/08/14 15:06
okuma süresi: 3 dak.
Dünyaca ünlü virtüözler Çarşamba akşamı Yakın Doğu Üniversitesi'nde
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs ( Near East University, Cyprus ) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya Dünya'nın sayılı keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen İlyas Abdullin bugüne kadar birçok önemli projeye imza attı. Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde keman dersleri veren İlyas Abdullin bugüne kadar sayısız öğrenci yetiştirdi.

Çarşamba saat 20.30 da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon'da gerçekleştirilecek "Sanatta 40. Gurur Yılı" kutlama etkinliği birçok sanatçının etkinliğe katılacak olması nedeni ile "Kıbrıs'ta Buluşalım" teması ile gerçekleştiriliyor. Etkinliğe dünyaca ünlü değişik sanat ve müzik dallarına ait sanatçıların katılacağı belirtildi. "Kıbrıs'ta Buluşalım" etkinliğine Almanya'dan Opera Sanatçısı Liuba Beller, Azerbaycan'dan Klarnet Virtüözü Vugar Sultanov, Kırım'dan dünyanın en iyi Jaz Gitar sanatçısı olarak kabul edilen Enver İzmaliov, Türkiye'den Keman sanatçısı Peter Mekayev, Tataristan'ın pop müzik starı Liliya Bukeeva, Rusya'dan caz grubu The Blue Brother's, Türkiye'den Piyano sanatçısı Prof. Dr. Alexander Mekayev, Rusya'dan Piyano Prof. Dr. Oleg Belotcerkovskii ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inden Expromte Trio grubu katılacaktır. Etkinliğe katılan gruplar kendi alanlarında dinletiler sunarak, seyircilere keyifli bir müzik gecesi yaşatacaklar.

2003 yılında ülkemize yerleşen İlyas Abdullin, Yakın Doğu Üniversites bünyesinde açılan Müzik öğretmenliği bölümünde Keman dersleri vermeye başladı. Kıbrıs'a gelmeden Nahçıvan Filarmoni Orkestası şefi olarak görev Abdullin, Azerbeycan Kültür Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. İlyas Abdullin hayatının en önemli günlerinden biri olarak gördüğü "Sanatta 40. Gurur Yılı: Kıbrıs'ta Buluşalım" etkinliğinin bir sanatçı için çok önemli olduğunu belirtti. Bu özel gününde kendisine destek olmak amacı ile ülkemize gelecek olan uluslararası üne sahip birçok sanatçının geleceğini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. İlyas Abdullin sanata ilgi duyan herkesi 13 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan "Kıbrıs'ta Buluşalım" etkinliğine davet ederek, katılımcıların unutamayacakları bir gece yaşayacaklarının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.