KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 7 dak.

12. Kıbrıs Tiyatro Festivali 2 Eylül'de başlıyor

12. Kıbrıs Tiyatro Festivali 2 Eylül'de başlıyor

'Kıbrıs Tiyatro Festivali'nin onikincisi 2 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yayın Tarihi: 22/08/14 15:08
okuma süresi: 7 dak.
12. Kıbrıs Tiyatro Festivali 2 Eylül'de başlıyor
A- A A+

Malpas Otel ana sponsorluğunda Lefkoşa Türk Belediyesi himayesinde gerçekleştirilecek Festival bu yıl, "Anlamak için, anlatmak için, anlaşmak için, anlaşılmak için, yüzleşmek için tiyatro" sloganıyla perdelerini açıyor.?Bir ay sürecek Festival'de toplam 10 oyun 11 temsil yapacak.

Festival'de, Tiyatro Adam "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı", Oyun Atölyesi "Kim Korkar Hain Kurttan", İstanbul Şehir Tiyatrosu "Şark Dişçisi" ve "Türkiye Kayası", Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) "Kayıp" ve "Kıbrıs Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım", Talimhane Tiyatrosu "Bir Halk Düşmanı", İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş" ve "Hamlet", Tiyatro Ashk "Tatminkar Ödül" oyunlarıyla sahne alacak.?Tiyatro Festival'inde "Kayıp" oyunu dışındaki tüm oyunlar YDÜ AKKM'de saat 21.00 de sahnelenecek. "Kayıp" oyunu ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Salonu'nda saat 21.00 de sunulacak.

Biletler tek oyun için 20 TL, kombine biletler ise 180 TL'den satışa sunulacak. Kombine biletler 100 tane basıldığından bir kişinin beşten fazla kombine bilet almasına izin verilmeyecek. Bu yıl ödemeler kredi kartı ile de yapılabilecek ve biletler Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'ndan temin edilebilecek.

Festivalin Ana Sponsorluğunu Malpas Otel üstlenirken; Platin Sponsor Kıbrıs Türk Petrolleri; Salon Sponsoru Yakın Doğu Üniversitesi; Gümüş Sponsorlar, Lefkoşa Belediye Kooperatif Bankası, Northern Travel, Puzzle Travel ve Akgünler Turizm; Ulaşım Sponsoru Cypro Bus oldu ve Ahmet Reis de Festival'e katkı koydu.

Ayrıca Festival'in tanıtım müziği Mete Hatay ve Emre Yazgı; logosu Nilgün Güney; afişi Umut Ersoy tarafından hazırlanırken, festivalin tanıtım filmi Osman Alkaş tarafından seslendirildi.

Festivalle ilgili bugün Lefkoşa Türk Belediyesi binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve Festival Repertuar Sorumlusu Aliye Ummanel ile sponsorlar birer konuşma yaptı.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanlarına festivali mümkün kıldıkları için teşekkür ederek, LBT ekibinin belediye başkanı kim olursa olsun festivale devam ederek LBT'nin kurumsallaştığını kanıtladıklarını anlattı.

LBT ekibinin tiyatro festivali için inanılmaz bir çaba ve gayret sarf ettiklerini dile getiren Harmancı, LBT'nin belediyenin yüz akı olduğunu ifade etti.

"Kültür sanat alanında bu şehrin bir çok şeye ihtiyacı var" diyen Harmancı, ilerleyen dönemde bu konuda bir çok yatırıma imza atmayı hedeflediklerini anlattı.

Harmancı, LBT'nin hem yasal anlamda daha özerk bir yapıda olması, hem de daha özgür hareket edebilecek bir hale gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Tiyatro binasının durumuyla ilgili bilgi de veren Harmancı, tiyatro binası inşaatının vizesiz olduğuna işaret ederek, vize başvurusu yapıldığını, vizenin haftaya alınmasını beklediklerini kaydetti.

İnşaatla ilgili bir bilir kişinin kısa süre içinde göreve başlayacağını ve Aralık sonuna kadar inşaatla ilgili kendilerine rapor sunacağını ifade eden Harmancı, bu süreçten sonra sponsorların da yardımıyla binayı tamamlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

ERSOY

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy da yaptığı konuşmada, 20 yıl önce kurduğu tiyatro festivali hayalini 12 yıl önce hayata geçirdiğini anlattı.

Bu yıl LBT'nin de 35'inci yaşına bastığını kaydeden Ersoy, bu yıl Festival'in Kıymet Karabiber başkanlığında gerçekleştiğini belirterek, Tiyatro'nun yönetimini gençlere bırakmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

KARABİBER

Harmancı'nın göreve geldiği ilk günden itibaren Tiyatro Festivali'yle ilgilendiğini dile getiren Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ise, festivali 12. yılına getirmenin kolay olmadığını anlattı.

Belediyenin mali krizine rağmen seyircilerin de talebiyle bu yıl da festivali hayata geçirdiklerini belirten Karabiber, Festival Komitesi'ne ve tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

UMMANEL

Festival Repertuar Sorumlusu Aliye Ummanel ise toplantıda yaptığı konuşmada, 1974'ün 40'ıncı yıldönümü nedeniyle bu yıl "yüzleşme" temasını ele aldıklarını ve oyunları bu temaya göre seçtiklerini anlattı.?Ummanel daha sonra sahnelenecek oyunları ve konularını sıraladı.

SPONSORLAR

Basın toplantısına festival sponsorları da katıldı.

Festivalin ana sponsoru adına Malpas Otel Direktörü Fahri Altınör; Platin Sponsor K.T Petrolleri adına Müdür Cem Arat; Salon Sponsoru YDÜ adına Fatoş Miralay; Gümüş Sponsorlar'dan Lefkoşa Belediye Kooperatif Bankası adına Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özverel ve Servet Yamak, Northern Travel adına Direktör Doğan Yalkı, Puzzle Travel adına Cenk Çelik, Ulaşım Sponsoru Cypro Bus adına Muzaffer Muharremoğlu ve Ahmet Reis adına Mehmet Reis de toplantıda söz alarak festivale katkı koymaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

PROGRAM

12. Kıbrıs Tiyatro Festivali Programı şöyle:

2 Eylül Salı - "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı" / Tiyatro Adam – (YDÜ AKKM'de)

4 Eylül Perşembe - "Kim Korkar Hain Kurttan" / Oyun Atölyesi - (YDÜ AKKM'de)

9 Eylül Salı - "Şark Dişçisi" / İstanbul Şehir Tiyatroları - (YDÜ AKKM'de)

11 Eylül Perşembe - "Türkiye Kayası (Bir Göç Hikayesi)" / İstanbul Şehir Tiyatroları – (YDÜ AKKM'de)

15 Eylül - 16 Eylül Pazartesi- Salı- "Kayıp" / Lefkoşa Belediye Tiyatrosu- (Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nda)

18 Eylül Perşembe- "Bir Halk Düşmanı" / Talimhane Tiyatrosu -(YDÜ AKKM'de)

20 Eylül Cumartesi -"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" / Lefkoşa Belediye Tiyatrosu-(YDÜ AKKM'de)

23 Eylül Salı- "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş" / İstanbul Devlet Tiyatrosu - -(YDÜ AKKM'de)

25 Eylül Perşembe- "Hamlet" / İstanbul Devlet Tiyatrosu - -(YDÜ AKKM'de)

30 Eylül Salı- " Tatminkâr Ödül" / Tiyatro AŞHK --(YDÜ AKKM'de)?Festival hakkında daha geniş bilgiye 22 78 782 numaralı telefondan ve lefkosabelediyetiyatrosu@hotmail.com adresinden ulaşılabilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.