KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Tufan Erhürman'dan 2 yeni kitap daha

Tufan Erhürman'dan 2 yeni kitap daha

Hukukçu, akademisyen, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman'ın "Kıbrıslı Türklerin Halleri-İki… Özeleştiri Denemeleri" ve "100 Soruda 2014 Anayasa Referandumu-Geçici 10'uncu Madde Tartışmaları İle Birlikte" adını verdiği kitapları yayımlandı.

Yayın Tarihi: 24/08/14 16:58
okuma süresi: 4 dak.
Tufan Erhürman'dan 2 yeni kitap daha
A- A A+
Işık Kitabevi'nden çıkan iki kitap, yarın başlayacak 27. Işık Kitabevi Fuarı'nda okurlarla buluşacak.

Erhürman'ın "Kıbrıslı Türklerin Halleri" adıyla 3 yıl önce çıkan kitabın ardından 2009-2014 arasında Yenidüzen gazetesinin Kültür Sanat ekinde ve Adres Kıbrıs dergisinde yayımlanan yazılarını içeren "Kıbrıslı Türklerin Halleri-İki… Özeleştiri Denemeleri", "Toplumsal-Siyasal Hallerimiz" ve "Kişisel Hallerimiz" başlıklı iki ana bölümden oluşuyor.

392 sayfalık yeni kitabı için yazar Erhürman kitabın önsözünde şöyle diyor:

"Kıbrıslı Türklerin Halleri'nin yayımlanmasının üzerinden üç yıl geçti. Ama ben bir türlü kurtulamadım hallerimize şaşırmaktan, onları anlamaya çalışmaktan, okuduğum her kitapta, izlediğim her filmde, her oyunda kendimi bu haller üzerinde kafa yorarken bulmaktan. Dahası galiba asla kurtulamayacağımı da kabullenmiş durumdayım.

Bu şartlar altında Kıbrıslı Türklerin Halleri'ni anlama denemelerine devam etmekten başka çare yok gibi görünüyor. O nedenle, bu kitaba yeni bir ad bulmak yerine 'Kıbrıslı Türklerin Halleri II' demek daha anlamlı geldi bana…"

100 SORUDA 2014 ANAYASA REFERANDUMU

Tufan Erhürman, "100 Soruda 2014 Anayasa Referandumu-Geçici 10'uncu Madde Tartışmaları İle Birlikte" adlı yeni kitabında ise, bu yıl 29 Haziran'da referanduma sunulan ancak yüzde 62 oyla reddedilen KKTC Anayasası değişikliklerini konu etti.

Değişikliklerin hazırlandığı Meclis komitesinde de görev alan Erhürman, referandumda reddedilen değişikliklerin tarihe not düşülmesinin önemsiz olmadığını düşünüyor.

Referandumda neden "hayır" çıktığına dair kendi düşüncelerine sadece kitabın önsözünde yer veren Erhürman, kitapta ise 100 soruda değişikliklerin neler olduğunu anlatıyor.

Erhürman, kitabının önsözünde şu ifadelere yer vermiş:

"Bu çalışmanın konusu, 29 Haziran 2014 tarihinde yapılan referandumda reddedilen Anayasa değişiklik önerisidir. Elbette kuvvetli bir 'hayır' ile reddedilmiş bir metinle ilgili olarak böyle bir çalışmanın yapılması anlamsız bulunabilir. Dahası, belki gerçekten öyledir! Yine de tarihe not düşmek bence önemsiz değildir. Kıbrıs Türk halkının demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti mücadelesini bundan sonra yürütecek olanlara karınca kararınca bir katkıda bulunabilirse, çalışma amacına ulaşmış olacaktır. Bu mücadele 29 Haziran'da başlamadığı gibi o gün de bitmemiştir. Ve elbette, her şeye rağmen, aralıksız devam edecektir."

ERHÜRMAN KİMDİR?

1970 yılında Lefkoşa'da doğan Tufan Erhürman, 1992'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve 1995-2001 yılları arasında bu fakültede araştırma görevlisi olarak çalıştı. "İdarenin Yargı Dışı Denetimi ve Ombudsman" konulu teziyle 2001'de doktor olan Erhürman, 2001-2006 arasında DAÜ Hukuk Fakültesi'nde, 2006-2008 arasında YDÜ Hukuk Fakültesi'nde çalıştı ve ardından tekrar DAÜ'ye döndü.

Erhürman, 2008-2010 arasında Kıbrıs müzakerelerini yürüten heyette yer aldı.

28 Temmuz 2013'deki erken genel seçimlerinde CTP-BG'den Lefkoşa milletvekili seçilen Erhürman, 2014'te doçent oldu. İki yeni kitabıyla birlikte Erhürman'ın yayımlanmış eser sayısı 15'e yükseldi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.