KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Selimiye'de barış güvercinleri

Selimiye'de barış güvercinleri

HASDER Gençlik Kulübü tarafından, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Kibris Turk Insaat Muteahhitleri Birliginin katkıları ile organize edilen, Kıbrıs ve Barış Gecesi'nde Selimiye meydanında Barış güvercinleri uçtu. Meydanı dolduran yüzlerce kişi barış için söylenen şarkılar ve danslarla coştu.

Yayın Tarihi: 28/08/14 16:12
okuma süresi: 2 dak.
Selimiye'de barış güvercinleri
A- A A+

Sınırsız Kıbrıs sloganı ile başlayan gecede ilk olarak Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası sahne aldı. Çeşitli Kıbrıs ezgilerinin seslendirildiği konserin ardından etkinlik sponsoru, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Meydanda misafir olarak bulunan Kıbrıs Müteahhit Birlikleri Konfedeasyonu Başkanı Costas Rousias, teşekkür plaketleri verildi.

Barış mesajlarının sunulması ve Barış seremonisi ile devam eden gecede LTB Başkanı Mehmet Harmancı , Eski LTB Başkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Belediyesi Eski Başkanı Eleni Mavrou ve eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat gençlerin çözüm sürecindeki yeri ve önemi üzerine konuşmalar yaptılar. HASDER'li gençlerle birlikte Barış güvercini uçurdular.

Gecenin sahne gösterileri kısmında Yıltan Taşçı & Adamos Katsantonis konseri , Ministry of Dance gurubu dans gösterisi yer aldı. Oroklini köyünden gelen Nea Genia Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi yoğun ilgi gördü. Lirik Şiir Gurubunun şiir dinletisi ile süren gece HASDER Halk Dansları gurubu gösterisi ve HASDER Gençlik orkestrasının dinletisi ile sona erdi.Meydanı dolduran izleyicileri dansları ile coşturan HASDER ekibi dakikalarca alkışlandı.

HASDER Gençlik Kulübünden yapılan açıklamada Kıbrıs siyasal tarihinde Barıştan yana duruşları ile önemli bir yere sahip politikacıları KIbrıs ve Barış Gecesi etkinliğinde biraraya getirmekten duyulan mutluluk dile getirilerek , bu etkinliğin barış süreci için yeni bir sinerji yaratması umudu vurgulandı. Uçurulan Barış Güvercinlerinin sınırsız Kıbrısta özgürce uçabilecekleri günlere duyulan özlem dile getirildi.

Ali Nebih

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.