KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Özatay: "Engelsiz yaşamın kalbine giriniz"

Özatay: "Engelsiz yaşamın kalbine giriniz"

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in 'Sanat Engel Tanımaz' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması üzerine düzenlediği 'Fotoğraf Sohbetleri'nin ilki yapıldı. Hasan Hüseyin, diyalog kurmanın ve sinerji yaratmanın, özellikle de fotoğrafı çekilecek kişinin kalbine girmenin önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 15/09/14 17:08
okuma süresi: 5 dak.
Özatay: "Engelsiz yaşamın kalbine giriniz"
A- A A+

Buket Özatay: "Aslında doğal yaşamda engelli bulmak çok kolay değil. O yüzden daha çok kurgu fotoğraflar ve kısa filmler bekliyoruz. Yaratıcılığınızı kullanarak değişik malzemeler yakalayabilirsiniz"

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in 'Sanat Engel Tanımaz' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması üzerine düzenlediği sohbet toplantısı, Kıbrıs Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KIFSAD) ev sahipliğinde yapıldı.

Jüri Değerlendirme Komitesi Başkanı Hasan Hüseyin ile Jüri Üyesi Buket Özatay'ın konuk olduğu 'Fotoğraf Sohbetleri' ilgiyle izlendi.

Sohbet toplantısını CyprusPhotographySociety'den Hop EFIAP Başkanı NicosKaranikis, fotoğraf ve film tutkunları, dernek üyeleri ile Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarının yanı sıra, KIFSAD yöneticileri Mehmet Türkelman, Emre Gürsev ve Tijen Erol da izledi.

Söyleşi, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilere yönelik empatiyi ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlediği 2'nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması kapsamında düzenlendi.

"Fotoğrafta düşünce önemli"

Tanınmış Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı ve yarışmanın Jüri Değerlendirme Başkanı Hasan Hüseyin, sohbet toplantısında "Fotoğrafta düşünce ve felsefenin önemi" üzerinde yoğunlaştı.

Fotoğraf çekimlerinde 'istenen fikir ve felsefenin' fotoğrafa yansımasının çok önemli olduğunu belirten Hasan Hüseyin, yarışma için farklı kriterler de olduğunu belirtti.

"Kurgu fotoğrafı çekecek kişilere tavsiyem, engelli bir kişi ile tanıştıktan sonra kurgusunu yaparak ilerlemesidir" diyen Hasan Hüseyin, diyalog kurmanın ve sinerji yaratmanın, özellikle de fotoğrafı çekilecek kişinin kalbine girmenin önemine dikkat çekti.

Hasan Hüseyin şu tavsiyelerde bulundu:

"İlla ki tekerlekli sandalye aramayınız. Biraz daha derine gidin. Biraz daha yaratıcı,kreatif anlamda düşünün. Gözle görülür bir şeyler yapmayın. Ben değerlendirmemde satır arası bir şeyler arayacağım. Herkesten harikalar beklemiyorum. Yeniden, tekrar tekrar çekin. Mükemmel yapana kadar onun üzerinde çalışın. Hatalarınızı öğrenin…"

Hasan Hüseyin, fotoğrafı çekilecek kişilerden mutlaka izin alınması gerektiğinin de önemini hatırlattı.

"Ben her zaman tüm yarışmacılara yardımcı olmaya hazırım" diyen Hasan Hüseyin, "İnternet üzerinden bana ulaşabilirsiniz. Çekim konusunda da her zaman yarışmacılara desteğe hazırım. Benimle paylaşmaktan çekinmeyin" diye sözlerini tamamladı.

"Anı yakalayınız"

Jüri Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay ise engelli yaşama dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs'ta engelli yaşam için altyapı imkanlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf severlerle örnek fotoğrafları paylaşan Özatay, yarışmaya katılacak olanlardan "anı yakalamalarını" istedi.

Fotoğraf çalışmalarında iletişimin önemine dikkat çeken Özatay, "Konumuz engelli kardeşlerimiz olduğu için biraz daha hassas davranmalıyız" dedi.

Özatay, "Aslında doğal yaşamda engelli bulmak çok kolay değil. O yüzden daha çok kurgu fotoğraflar ve kısa filmler bekliyoruz. Yaratıcılığınızı kullanarak değişik malzemeler yakalayabilirsiniz" diye konuştu.

Son başvuru tarihi 17 Kasım

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in düzenlediği 'Sanat Engel Tanımaz' Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın 2'ncisi için 17 Kasım'a kadar eserler kabul edilecek.

"Engelsiz Fotoğraflar" ve "Engelsiz Kısa Filmler " olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmayla ilgili detaylı teknik bilginin www.kktcell.com internet adresindeki sosyal sorumluluk alanı, kültür sanat bölümü içerisinden öğrenilebileceği ayrıca yarışmaya sanatengeltanimaz@kktcell.com adresinden başvuru yapılabileceği duyuruldu.

'Sanat Engel Tanımaz' temalı yarışmanın bu yılki jürisinde ise Hasan Hüseyin, İsmail Gökçe, Buket Özatay, Aşık Mene ve Veysi Soyer'den oluşurken, Kısa Film Jürisi'nde ise Derviş Zaim, İsmail Gökçe ve Buket Özatay yer alıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.