KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Kayıp" geçmiş gelecek ve bugünle yüzleştirdi

"Kayıp" geçmiş gelecek ve bugünle yüzleştirdi

Malpas ana sponsorluğundaki 12.Kıbrıs Tiyatro Festivali 15 Eylül Salı gecesi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun "Kayıp" oyunu ile devam etti.

Yayın Tarihi: 16/09/14 12:18
okuma süresi: 2 dak.
"Kayıp" geçmiş gelecek ve bugünle yüzleştirdi
A- A A+

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu salonunda saat 09:00'da başlayan "Kayıp" oyununa Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'nın yanısıra tiyatro severler de yoğun ilgi gösterdi. Aliye Ummanel'ın yazıp yönettiği oyun "Kayıp", kaynağını geçmişten alan ve yinelenen bir savaş tramvasının etrafında, savaş sonrası "durumu" ele alıyor. Oyun özellikle savaş sonrası neslin neyi kaybettiği sorusunun yanıtı peşinde koşan bir sorgulama, bir savaşın ardından geçmiş, gelecek ve bugünle içten bir yüzleşme çabasıdır.

Karabiber'den Ummanel ve Refikoğlu'na teşekkür plaketi

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber festival plaketini, oyunun yazarı ve yönetmeni Aiye Ummanel'e takdim ederken oyunu seyirciyle buluşturan Ummanel ile belediye tiyatrosu oyuncu ve çalışanlarına teşekkür etti. Karabiber ayrıca "Kayıp" oyununda yer alan Erol Refikoğlu'nu festival plaketi ile onurlandırarak, tiyatro sanatına verdiği emek ve özverili çalışmaları nedeniyle de teşekkür etti.

Sıradaki oyun "Kayıp" ve "Bir Halk Düşmanı"

Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde 5'inci oyun olan "Kayıp" 16 Eylül Salı gecesi saat 21:00'de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu salonunda yeniden sahnelenecek. Festivalin 6.ıncı oyunu olan Talimhane Tiyatrosu'nun "Bir Halk düşmanı" oyunu ise 18 Eylül Perşembe gecesi Saat 09.00'da YDÜ AKKM'de sahnelenecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.