KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

"Bir Halk Düşmanı" yorumuyla izleyicilerinin gönlünü fethetti

"Bir Halk Düşmanı" yorumuyla  izleyicilerinin gönlünü fethetti

Malpas ana sponsorluğundaki 12.Kıbrıs Tiyatro Festivali 18 Eylül Perşembe gecesi Talimhane Tiyatrosu'nun Bir Halk Düşmanı oyunu ile devam etti.

Yayın Tarihi: 19/09/14 10:52
okuma süresi: 3 dak.
"Bir Halk Düşmanı" yorumuyla  izleyicilerinin gönlünü fethetti
A- A A+

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu salonunda saat 09:00'da başlayan "Bir Halk Düşmanı" oyununa tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

Henrik Ibsen'in yazıp, Mehmet Ergen'in hem çevirip hem de yönettiği ve Serhat Tutumluer, Deniz Celiloğlu, Gökçen Gökçebağ, Kubilay Çamlıdağ, Sema Mağara, İpek Türktan Kaynak, Recep Yener, Ender Yiğit, Özer Arslan ile Elif Bağcı'nın sahneye koyduğu ihtilalci bir kahramanın trajik öyküsünün anlatıldığı 2 perdelik oyun seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Eleştirel gerçekçi tiyatronun en büyük temsilcisi Henrik Ibsen'in (1828-1906) 22 yaşındayken yazdığı oyun, Dr. Tomas'ın Stockmann şehir kaplıcalarının insan sağlığına zararlı kimyasallar içerdiğini öne sürmesi ve bunu kanıtlama çabasında karşısına dikilecek en büyük engel, ağabeyi ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Peter'la olan mücadelesini konu alıyor. Stockmann'ın mücadelesinde belirginleşen iki kardeşin savaşı giderek genişliyor ve önce doktorun çevresini, sonra bütün kenti kapsıyor. Oyunun bu güncel ve mizah dolu yorumu, güçlü finaliyle de seyircilerini oyunun sonundaki tartışmaya dahil ediyor.

Karabiber

Oyun sonrasında ayakta alkışlanan sanatçılara plaket ve çiçek takdim edildi.

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber festivalin plaketini oyun yönetmeni Mehmet Ergen'e takdim etti. Talimhane Tiyatrosu'nun Kıbrıs Tiyatro Festivali'ne ilk kez katıldığını belirten Karabiber, tüm oyuncular adına oyun yönetmeni Ergen'e teşekkür etti.

Ergen

Mehmet Ergen ise yaptığı konuşmada, 12.Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde yer almaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirterek, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun çok güzel bir organizasyona imza attığını söyledi. Ergen, halkın Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'na sahip çıkması gerektiğini de önemle vurguladı.

Sıradaki oyun "Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım"

Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde 20 Eylül Cumartesi gecesi saat 21:00'da Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun "Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyunu YDÜ AKKM'de sahnelenecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.