KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 6 dak.

KKTC festivale doydu

KKTC festivale doydu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilkbahar-yaz sezonunda festival enflasyonu yaşadı. Hemen hemen her beldemizde kültürümüzü tanıtıcı etkinlikler gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 22/09/14 08:51
okuma süresi: 6 dak.
KKTC festivale doydu
A- A A+

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde Kuzey Kıbrıs halkı hem kültürünü tanıma fırsatı buldu hem de insan ilişkilerini artırdı.

Konu ile ilgili bir derleme yapan Kıbrıs Postası, 1 Nisan-20 Eylül tarihleri arasında ülkemizde 37'ncisi gerçekleşen 2'ncisi ise önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan toplam 39 Festival veya Kültür-Sanat günleri gerçekleştiğini belirledi.

Kıbrıs Postası - Pelin Yükselay Dal

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti etkinlikler açısından dolu dolu geçen 6 ayı geride bırakmaya hazırlanıyor… Özellikle ilkbahar ve yaz döneminde festivale doyan ülkemizde, içerisinde bulunduğumuz Eylül ayında da artık son etkinlikler düzenleniyor ya da düzenlenmeye hazırlanılıyor. 1 Nisan- 30 Eylül tarihleri arasında ülkemizde 37'si gerçekleşen 2'si ise önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan toplam 39 Festival veya Kültür-Sanat günleri gerçekleşti. Nisan ayında ilk etkinlikler 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Serdarlı 2. Bahar Şenliği ve 5. Yiğitler Gafgarıt Festivali, Kuzey Kıbrıs Halkının ilkbahar mevsimine eğlenceli bir şekilde girmesini sağladı. 13 Nisan Pazar günü ise Akdeniz Köyü 2. Ayrelli Festivali gerçekleşti. Takvim yaprakları 20 Haziran Pazar gününü gösterdiğinde ise vatandaşlar Kalavaç'a, Kalavaç Kültür Festivali'ne akın etti. 26 Nisan Cumartesi 3. Koruçam ST. George Festivali düzenledi. 27 Haziran Pazar günü ise Mehmetçik'te 3. Eko Gün yapıldı.

Mayıs ayı içerisinde 8 etkinlik

2 Mayıs Cuma günü vatandaşlarımız Girne'ye 9. Kıbrıs İpek Koza Festivali'ne akın etti. 3 Mayıs Cumartesi günü ise Mormenekşe köyümüzde Enginar Festivali düzenlendi. 20 günlük bir durgunluğun ardından 23 Mayıs Cuma günü Ozanköy Pekmez Festivali başladı. 24 Mayıs Cumartesi günü ise vatandaşlar Kıbrıs'ın en yeşil bölgesine Yeşilırmak'a hareket etti. Yeşilırmak ve Yedidalga bölgesi, 9. Geleneksel Çilek Festivali ile şenlendi. 25 Mayıs günü ise geleneksel tatlarımızın ve diğer ürünlerimizin öne çıktığı Görneç 2. El Makarnası Festivali gerçekleşti. 29 Mayıs Perşembe günü ise bu kez vatandaşın adresi Esentepe'ydi. 7. Esentepe Zerdali Festivali gerçekleşen etkinlikler ile vatandaşların güzel dakikalar geçirmesini sağladı. 31 Mayıs Cumartesi günü ise Kıbrıs Türk halkı nereye gideceği, hangi festivale katılacağı konusunda kararsız kaldı. Aynı gün Yıldırımda Karpuz Festivali, Lefke de ise 5. Ceviz Festivali vardı.

Etkinliklere yoğun katılım

Haziran ayı içerisinde ilk etkinlik2 Haziran Pazartesi günü Girne'de başladı. Girne yıllardır efsane olan Kültür Sanat Festivali ile en özel sanatçıları Kuzey Kıbrıs halkı için ağırladı. Takvimler 6 Haziran Cuma gününü gösterdiği zaman ise istikamet Mesarya'ydı. Mesarya Kültür Sanat Şenliği vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 8 Haziran Pazar günü ise KKTC halkının iki seçeneği vardı. Düzova Sanat Festivali ve Karpaz 'Yeşil' Festivali. İki festivalde vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşti ve her kesimin memnuniyet belirttiği açıklamalar ile son buldu. 14 Haziran Cumartesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem Çınarlı Kültür Sanat Festivali'ne hem de Lefkoşa'da gerçekleşen Yemek Festivali'ne tanıklık etti. 15 Haziran Pazar günü ise Alaniçi Hasat Festivali ile şenlendi. 20 Haziran Cuma günü en güzel beldelerimizden biri olan Lapta'ta Turizm Festivali başladı.Kuzey Kıbrıs bu festivaller ile Haziran ayını geride bıraktı.

Vatandaş hangi etkinliğe gideceğini şaşırdı

Tarihler 1 Temmuz Salı'yı gösterdiğinde 46. Geleneksel İskele Festivali başladı. 5 Temmuz Cumartesi günü ise yine ülkemizin efsaneleşmiş festivali olan 37. Güzelyurt Portakal Festivali başladı. Günlerce süren festival nedeni ile Güzelyurt'a binler akın etti. 9 Temmuz Çarşamba günü ise istikamet Dikmen'di. Dikmen 11 Meşale Festivali Kuzey Kıbrıs halkından büyük ilgi gördü. 27 Temmuz Pazar günü ise 54. Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali başladı. Kuzey Kıbrıs halkı Üzüm Festivali ile Temmuz ayını da tamamladı.

Ağustos dolu dolu geçti

Yıllardır en ünlü sanatçıları ağırlaması ile bilinen Mağusa Kültür Sanat Festivali yine aynı ihtişamla 14 Ağustos tarihinde başladı. Gazimağusa Salamis Antik Tiyatro yine tarihi anlara ve hınca hınç kalabalığa tanıklık etti. 16 Ağustos Pazar günü ise Yeniboğaziçi'ne akın edildi. Geleneksel Yeniboğaziçi Pulya Festivali etkinlikleri ile vatandaştan tam not aldı. Takvim yaprakları 22 Ağustos'u gösterdiğinde ise bu kez istikamet Beyarmudu'ydu. Beyarmudu Patates Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinlikler ile gerçekleşti. 30 Ağustos Cumartesi günü ise Akdoğan Festivali vardı.

Eylül, festivaller ile bitecek

İçerisinde bulunduğumuz Eylül ayında ilk etkinlik Lefkoşa bölgesinde gerçekleşti. 6. Uluslarası Göçmenköy-Taşkınköy Kültür sanat Festivali günlerce sürdü ve birçok vatandaşın ziyaretine sahne oldu. 4 Eylül Perşembe günü ise Tatlısu Harnup Festivali gerçekleşti. 7 Eylül Pazar günü bu kez istikamet birincisi gerçekleşen Uluslarası Pile Barış ve Çiçek Festivali oldu. 10 Eylül Pazar günü ise Doğancı'da şenlik vardı. 11 Eylül Perşembe günü vatandaş Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali'ne akın etti. Bunun yanında bu ay içerisinde dün de 5. Beşparmaklar Kültür ve Sanat Günleri ile Bağlıköy Paluze Festivali gerçekleştirildi. Yine Ekim ayına girmeden 3. Kalkanlı Çakizdez Festivali 26 Eylül'de konuklarını bekleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.