KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Bellapais Manastırı 17. TÜRKSOY Opera Günleri için hazır

Bellapais Manastırı 17. TÜRKSOY Opera Günleri için hazır

İlk kez 1994 yılında Girne'de hayat bulan TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 17.'si, İstanbul'da başlayan Türkiye turnesinin ardından, 26 Eylül Cuma akşamı Bellapais Manastırı'na taşınıyor. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve saat 20.00'de başlayacak konserde sanatçılar, piyano eşliğinde, dünyaca ünlü klasik opera eserlerinin yanı sıra kendi ülkelerinin ulusal operalarından da örnekler sunacaklar.

Yayın Tarihi: 22/09/14 15:23
okuma süresi: 2 dak.
Bellapais Manastırı 17. TÜRKSOY Opera Günleri için hazır
A- A A+

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın(TÜRKSOY'un) işbirliğinde düzenlenen 17.TÜRKSOY Opera Günleri bu yıl dünyaca ünlü Türk Opera Sanatçısı Leyla Gencer anısına düzenleniyor.

KKTC'yi Kültür Dairesi koordinasyonuyla Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce'nin temsil etmekte olduğu etkinlikte Piyanistler Kazakistan'dan Zhanar Akhmetova ile Türkiye'den Yuliva Bapova'nın eşliğinde Azerbaycan'dan Soprano Afag Abbasova Budakova, Kazakistan'dan Mezzo Soprano Saltanat Muratbekova, Kırgızistan'dan Bariton Ermek Maraimov ile Tenor Telek Naymanbayev, Türkiye'den Soprano Burçin Savigne, Türkmenistan'dan Tenor Atageldi Garyagdiyev, Hakas'tan(Rusya Federasyonu'na bağlı) Soprano Aleksandra Cherpakova, Saha Yakut'tan(RF) Bariton Aleksandr Emelyanov, Tataristan'dan(R.F.) Bariton Ayrat İmashev, Tacikistan'dan Bariton Seyfullo Yusupov, Moğolistan'dan Bass Altankhuyag Bayasgalan, Çuvaşistan'dan(RF) Tenor Andrey Makarov ve Kabardin-Balkar'dan(RF) Soprano Leyla Gurtuyeva sahne alacak.

TÜRKSOY'un gelenekselleşmiş ve en köklü etkinliklerinden olan TÜRKSOY Opera Günleri ilk kez ve sadece Girne'de başlayıp sanatseverlerden büyük ilgi görmesinin ardından Türkiye'nin farklı illerine de taşındı. Aralıksız 10 yıl üst üste düzenlenen etkinlik, 2003 yılında beş yıllık bir kesintiye uğradıktan sonra 2008 yılında yeniden sahneye döndü. 2000'li yıllardan itibaren iki aşamalı olarak gerçekleştirilen etkinliğin son konseri her sene olduğu gibi bu sene de KKTC'de gerçekleştirilecek olup, sanatseverlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.