KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 6 dak.

Büyükkonuk Eko Gün başlıyor

Büyükkonuk Eko Gün başlıyor

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 15. Uluslararası Eko Günü'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir katılım bekleniyor.

Yayın Tarihi: 07/10/14 12:21
okuma süresi: 6 dak.
Büyükkonuk Eko Gün başlıyor
A- A A+

Büyükkonuk Eko Turizm Derneği işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte Kıbrıs kültürünü yansıtan yöresel lezzetler ve çeşitli dallardaki aktivitelerle Kıbrıs'a dair her şey bulunabiliyor. Telsim'in bu yıl hayata geçirdiği Önce Kadın Projesi'nde yer alan kadınlar da birbirinden lezzetli yiyecekler ile el emeği göz nuru ürünlerini eko gününde satışa sunacak. "Geçmişin son noktası, Büyükkonuk buluşma noktası" sloganıyla gerçekleşen etkinlikte yer alan üretici kadınlar eko gününü heyecanla beklediklerini kaydettiler. Yılda iki kez gerçekleşen etkinlikte geleneksel ürünlerin satışını yapan kadınlar, etkinliğe Telsim'in destek vermesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Büyükkonuk Eko Günü'nde yer alacak kadınlar etkinlikle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

EKO GÜNÜ ÇEVREYLE BÜTÜNLÜK İÇİNDE, DOĞAYA SAYGILI OLARAK GERÇEKLEŞİYOR

Büyükkonuk Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey, Eko Günü'nü geleneksel yaşam seferberliği olarak nitelendirerek, tüm halkı güzel bir günde hep birlikte eğlenmeye devam etti. Etkinliğin çevreyle bütünlük içinde, doğaya saygılı olarak gerçekleştiğini belirten Alibey, Eko Günü'nde plastik ve naylon poşet yerine kağıt ve bez torba kullandıklarını kaydetti.

ÜRETİCİ KADINLAR HEM ÜRÜNLERİNİ SUNACAK, HEM DE KÜLTÜREL DEĞERLERİ PAYLAŞACAK

Geleneksel lezzetlerin ve kültürümüze ait çeşitli ürünlerin yer alacağı standlarda satış yapacak kadınlar, halkı kültürel değerlerin paylaşıldığı eko gününde hem kültürümüzü yaşatmaya hem de birlikte eğlenmeye davet ediyor.

Etkinlikte çeşitli kültürel ürünleri katılımcılarla buluşturacak olan kadınlar, etkinlikle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

FATTİ ERYURT: Etkinliğe başladığı tarihten beri katılıyorum. Etkinlik alanında "Fatti Aba'nın Yeri" isimli bir yerim var. Orada el makarnası, tatar böreği yapıp pişiriyorum. Bunun dışında alanda bir de standım var. Orada da pilavuna, katmer, kabak böreği ve el makarnası satıyorum. Bugüne kadarki eko günleri çok verimli geçti, ürünlerimizin hepsini satabildik. Bu yıl da çok kalabalık olacağını düşünüyoruz. Herkesi davet ediyoruz, buyursunlar ve bu güzel ürünlerin tadına baksınlar.

KISMET SEVİNDİ: Etkinliğe yıllardır katılıyorum, pastelli ve gözleme yapıp satıyorum. Unutulmuş eski ürünlerimizi yeni nesillere tanıtma fırsatımız oluyor. Telsim'in bize destek vermesinden dolayı çok mutluyum. Halkımızı orada bizimle birlikte güzel bir gün geçirmeye bekliyoruz.

FATMA KAVUNOĞLU: Etkinlikte ekmek, zeytinli, hellimli, pilavuna yapıp, satıyorum. Etkinliğimize Güney Kıbrıs'tan da katılanlar var. Daha önce görmediğim Güney'den arkadaşlarımla orada buluşuyorum. Standda eşim de bana yardımcı oluyor. Telsim'in bize destek vermesi mutluluk verici. O günü sevinçle bekliyoruz.

DURİYE KUBAT: Eko gününe ilk gününden beri katılıyorum. Pilavuna, katmer, bulgur köftesi yapıyorum. Eşim yaşım ilerlediği için yorulacağımı düşünüp, stand açmamamı istiyor;ama ben yine de orda olmak istediğimi söylüyorum. Ben ortamın ruhunu beğendiğim için katılıyorum. Tüm halkımızı 12 Ekim'de oradaki lezzetleri beraber tatmaya bekliyoruz.

"ÖNCE KADIN PROJESİ'NDEKİ KADINLARIN DA BİZE KATILACAK OLMASINA SEVİNDİK"

FATMA ACER: Eko gününe 14.kez katılıyorum. Gözleme yapıp, satıyorum. Kıymalı, hellimli,patatesli ve ıspanaklı gözleme yapıyorum. Gözlemelerim çok beğeniliyor. Her yıl çok kalabalık ve verimli bir gün oluyor. Önce Kadın Projesi'ndeki kadınların da eko gününde yer alacağını öğrenince çok sevindik. Tüm kadınlar birlik olup, Kıbrıs kültürünün ve köyümüzün tanıtımına katkı koyacağız.

LOUIS CEMAL: Eko Turizm Derneği'nin kurucularından biriyim. İlk etkinlikten beri aralıksız katılıyorum. Bir kutlama olarak gördüğümüz bugün aynı zamanda kültürümüze dair birçok değerin öğrenildiği bir gündür. Burada bir kültür yaşatılıyor ve kadınlar ürünlerini satarak kendilerine kazanç sağlıyor. Sürdürülebilir bir projede eşimle birlikte ürettiğimiz zeytinyağlı sabunları satıyoruz. Sabunlara bir farkılılık katarak, kekik, gül, ve defne aromalı olarak hazırlıyoruz. Biz burada sadece satış yapmıyoruz, hem ürünlerimizi nasıl yaptığımızı anlatıp, öğretiyoruz, hem de kültürel müzikler eşliğinde dans ediyoruz. Herkesi bizimle birlikte eğlenmeye, dans etmeye ve mutluluklarını paylaşmaya davet ediyoruz.

Telsim ana sponsorluğunda, 12 Ekim Pazar günü keman, flüt, kaval, zurna gibi müzik aletlerinin çalınacağı ve "Karpaz Kızları"nın halk dansları gösterisi, konuşmalar ve eko gün özel ödüllerinin verilmesiyle başlayacak Eko-Gün'de gerçekleştirilecek diğer etkinlikler şöyle: "Karadeniz Kültür Derneği Büyük Kızlar Halk Dansları Ekibinin gösterisi, Folk Der halk dansları gösterileri, "Bareyalar" müzik gurubu konseri, Gazimağusa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, kaval dinletisi ve Tokat Halkoyunları Ekibi gösterisi, Emir Gül-Hasan Balcıoğlu konseri, "Sol Anahtarı" müzik gurubu konseri, Mağusa Halk Dansları Ekibi gösterisi, "Zirve" müzik gurubu konseri ve "Karpaz Kızları"nın kapanış dansı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.