KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'ta tango mevsimi

Kıbrıs'ta tango mevsimi

Tango Kıbrıs Kültür Sanat Derneği 14. sezon açılışını geçtiğimiz akşam Lefkoşa Bedesten'de düzenlediği 'Milonga' gecesi ile gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 13/10/14 08:29
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs'ta tango mevsimi
A- A A+

Olumsuz hava koşulları ve yağmura rağmen yerli ve yabancı 100'e yakın dansçının katıldığı gece son derece keyifli ve nezih bir ortamda geçti.

Dernek tarafından yapılan açıklamada 3. kez düzenlenen etkinliğe ilginin her seferinde giderek arttığı, katılımcılardan gelen yoğun talep üzerine hem her ayın ilk veya 2'inci hafta sonu organize edilerek süreklileştirilmesi hem de gelecekte bu mekana özgü uluslararası bir Tango Festivali'nin Lefkoşa'ya kazandırılması için uğraş içinde oldukları belirtildi.

Geleceğin Tango Eğitmenleri Yetiştirilecek

14'üncü sezonunu açan ve bünyesinde sertifikalı eğitmenler gözetiminde çalışan dernek eğitmenlerle yine bir ilke imza atarak 'Geleceğin Tango Eğitmenleri' isimli projesi ile ileride tango eğitmeni olup ülkemizde veya yurtdışında tango eğitimi vermek isteyenlere yönelik eğitim programları başlatıyor. Verilecek eğitimin sonunda katılımcılarına uluslararası geçerliliği olan tango eğitmeni sertifikası kazandırmayı hedefleyen dersler 21 Ekim Salı akşamı başlıyor.

'Casa Duende' yeni bir kültür-sanat mekanı

Dernek olarak KKTC kültür-sanat yaşantısına maddi ve insan gücü olarak çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen dernek başkanı Pembe Gaziler, bu bağlamda dernek binası 'Casa Duende'nin geçtiğimiz yıldan beri hayat bulduğunu söyledi. 'Casa Duende' evinin kapılarının Lefkoşa'da etkinlik yapmayı tasarlayıp mekan sorunu yaşayan tüm müzisyen, sanatçı ve kurumlara açık olduğunu belirten Gaziler, önümüzdeki haftalarda başlayacak çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi.

21 Ekim'de yine derneğin uluslararası orkestrası 'Orquesta el Mediterraneo' konserinin de yer alacağı bir 'Milonga' gecesi ile başlayacak etkinlikler ile yapılacak çalışmalar şöyle.

- Arjantin Tango

- Arjantin Tango Eğitmenliği Programı

- Seramik Çalışmaları

- Müzik çalışmaları

- Çocuklar ve yetişkinler için Sanat Terapisi ve yaratıcı sanat çalışmaları.

İlerleyen dönemde üretmek isteyen tüm sanatçıların tekliflerini beklediklerini belirten dernek başkanı Gaziler, derneğe ulaşmak isteyen herkesin www.tangocyprus.com adresinden veya 0542-8801888 numaralı telefondan derneğe ulaşabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.