KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Kıbrıslı Türk Edebiyatında Hüseyin Irkad" kitabı tanıtıldı

"Kıbrıslı Türk Edebiyatında Hüseyin Irkad" kitabı tanıtıldı

Ulus Irkad'ın hazırladığı "Bafta ve Mağusada Yazdığı Şiirleriyle Kıbrıslı Türk Edebiyatında Hüseyin Irkad" adlı kitap, Khora Kitap Cafe'de gerçekleştirilen bir etkinlikle okurlara tanıtıldı. Etkinlikte, Ulus Irkad ve Khora Kitap Cafe Direktörü Mustafa Keleşzade'nin sunumlarının ardından katılımcıların soru ve yorumları da alındı. Ayrıca okurlar, kitaplarını yazara imzalatma ve Hüseyin Irkad'ın şiirleri hakkında sohbet etme olanağı da buldular.

Yayın Tarihi: 14/10/14 10:39
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıslı Türk Edebiyatında Hüseyin Irkad" kitabı tanıtıldı
A- A A+

Khora Yayınevi'nin 30. kitabı olan eser, Hüseyin Irkad'ın hayatını ve şiirlerini, Kıbrıs'taki tarihsel olaylarla ve sosyal yaşamla birlikte ele alarak okuyucuya aktarmakta.

Kitap, Mağusalı Okurlarla da Buluşacak

Khora Yayınevi'nden verilen bilgiye göre, "Bafta ve Mağusada Yazdığı Şiirleriyle Kıbrıslı Türk Edebiyatında Hüseyin Irkad" kitabı, benzer bir etkinlikle Mağusalı okurlarla da buluşacak. 16 Ekim Perşembe günü saat 19.30'da MAGEM'de gerçekleştirilecek söyleşi ve imza gününe tüm Mağusalı kitap severler davet edildi.

Hüseyin Irkad, 1933'te Lefkoşa'da doğdu. Çok yoksul bir ailenin en büyük çocuğu olmasından dolayı da ailesinin bütün sorumluluklarını üzerinde taşıdı. Kıbrıs'ın İkinci Dünya Savaşı öncesi yaşadığı sıkıntılar ve politik çalkantılar yaşamını ve sanatını etkiledi. Kitabın yazarı Ulus Irkad ise 1957 Baf doğumlu. Çocukluğu ve okul çağları çatışma ve savaş yılları içerisinde geçmiştir. 1974 olaylarında mevzide savaşın tüm korkunç manzaralarına şahit olmuş, bazı arkadaşlarını kaybetmiştir. Esirlik yaşamış ardından Mağusa'ya yerleşmiştir. Öğretmenlik mesleğinin yanı sıra çeşitli gazete ve dergilerde makale ve sanat yazıları yazmıştır. Kitaplarından bazıları "1974 Baf Çarpışmaları ve Kocatepe Olayı", "Umudumuzun Yeşil Adası Kıbrıs"tır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.