KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Cem Yılmaz'ın son filmi "Pek Yakında"ya suç duyurusu

Cem Yılmaz'ın son filmi "Pek Yakında"ya suç duyurusu

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın son filmi "Pek Yakında" hakkında sigara, içki ve kola reklamı yapıldığı gerekçesiyle Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Yayın Tarihi: 15/10/14 15:07
okuma süresi: 4 dak.
Cem Yılmaz'ın son filmi "Pek Yakında"ya suç duyurusu
A- A A+

Cem Yılmaz'ın "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapmak" suçundan cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, "Cem Yılmaz'ın gösterime giren 'Pek Yakında' adlı filminde 15 sahnede 10 dakika resmen sigara reklamı, 9 yerde içki sahnesi ve kola reklamı ve küfürler sergilenmektedir. Bu tür eylemler sigara firmalarının gizli reklam araçlarından olduğu derneğimiz tarafından alınan duyumlar arasında. 4207 sayılı kanunun tütün ürünlerinin bu tür yerlerde içilmesini ve tanıtımını yasakladığı halde gelecek nesillere kötü örnek olunmakta ve sigara fabrikalarının ekmeğine bal sürülmektedir. Alkol ve uyuşturucu maddeler gibi bağımlılık yapan ve sayılamayacak kadar zararı olan sigaranın işlev olarak diğer uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden hiçbir farkı yoktur" denildi.

Dilekçede, Cem Yılmaz'ın 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanuna muhalefet ve Türk Ceza Kanunu'nun 190-3. maddesini içeren, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapmak" suçundan cezalandırılması talep edildi.

BAĞIMLILIĞA VE SİGARAYA HAYIR DERNEĞİ BAŞKANI KURAL: "DEFALARCA SÖYLEDİK, DEVAM EDİYOR"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, "Defalarca kendisine söyledik. İçinde içki sigara küfürü bir yana bırakalım kola reklamları ısrarla devam ediyor. Recep İvedik'in de filmlerinde elbette hoşumuza gitmiyor küfür var ama hiçbir zaman sigara ve içkiyi ön plana çıkarmadı. Cem Yımaz'ın da çocuğu var, yılda 100 bin çocuk sigaraya başlıyor. Birçoğu sigara yüzünden sonradan da uyuşturucuya geçerek ölümüne sebep oluyor. Filmde ayrıca uyuşturucuya da yer verilmiş durumda. Defalarca sahnede 'Orhan Kural beni görmesin mahkemeye verecek' dedi. Verdim mutlu olsun" dedi.

"DEFALARCA KENDİSİNİ UYARDIK HİÇ DİNLEMİYOR"

Filme ilgili iki bilirkişi raporu aldıklarını ifade eden Kural, "Defalarca kendisini uyardık hiç dinlemiyor. Gelen dedikodulara göre sigara firmalarından milyonlarca dolar para aldığı iddia ediliyor. Cem Yılmaz eğer bu parayı aldıysan niye aldın açıkla, almadıysan neden ısrarla sigara içmeye devam ediyorsun eğer biraz vicdanın varsa bunu açıkla. Maalesef seni seven milyonlarca insan var onları sigaraya alıştırıyorsun" diye konuştu.

"PARASINI MEZARA GÖTÜREMEYECEK"

Filmin yüzeysel bir film olduğunu ifade eden Kural, "Hiçbir felsefesi, anlamı yok. Tamamen reklamlarla dolu, popüler kültürü Türk gençliğine kabul ettirmek için yapılmış bir film. Hiç utanmıyor musun bunları yaparken. Ben filmin reklamını yapmıyorum. Bundan sonra şımarık şımarık ağzında purosuyla, tavşandan yapılma yeleğiyle arabasına binerken biraz elini vicdanına koysun, kendi çocuğu da var yapmasın. Parasını mezara götüremeyecek. İnsan yaptığı güzelliklerle anılır. Tek başıma da kalsam bu mücadeleyi devam ettireceğim" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.