KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

En çok gelir yaratan ölü şöhret Michael Jackson

En çok gelir yaratan ölü şöhret Michael Jackson

Ünlüler öldükten sonra da telif hakları sayesinde gelir yaratmaya devam ediyor. Forbes dergisi geçtiğimiz 12 ay içerisinde en çok gelir yaratan ölü ünlünün Michael Jackson olduğunu açıkladı. İkinci sırada ise Elvis Presley var.

Yayın Tarihi: 16/10/14 06:59
okuma süresi: 2 dak.
En çok gelir yaratan ölü şöhret Michael Jackson
A- A A+

2009 yılında 50 yaşında ölen Michael Jackson'ın son bir yıl içerisinde 140 milyon dolarlık gelir yarattığı belirtildi. 'Popun Kralı' olarak da bilinen Jackson'ın ölümünden sonra piyasaya sürülen Xscape albününün satışları oluşan gelire büyük katkı sağladı.

Jackson, müzik dergisi Billboard'ın müzik ödülleri gecesinde de hologram olarak 'sahne almıştı'.

En çok gelir yaratan ikinci ölü ünlü ise 1977'de 42 yaşındayken kalp krizinden ölen Elvis Presley.

'Kral Elvis' 55 milyon dolarlık gelir yarattı. Elvis adına Las Vegas'ta oynanan müzikalin neredeyse her matinesi için biletler yok satıyor. Elvis'in Facebook sayfasını ise 12 kişi takip ediyor.

Üçüncü sırada ünlü çizgi roman ve çizgi film Snoopy'nin yaratıcısı Charles Schulz var. Geçtiğimiz yıl 40 milyon dolarlık gelir yaratan Schulz 2000 yılında 77 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Snoopy filmi Kasım ayında büyük bütçeli bir film olarak beyaz perdeye gelecek.

Dördüncü sırada en çok gelir yaratan ölü kadın şöhret olarak Elizabeth Taylor yer alıyor. Taylor ismi son 12 ayda 25 milyon dolar gelir yarattı.

2011'de kalp yetmezliğinden ölen Taylor'un adını taşıyan parfümler hâlâ gözde kozmetik ürünleri arasında. Elizabeth Taylor adını taşıyan yeni kozmetik ürünlerinin de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.