KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

"Direklerarası seyirci ödülleri" verildi

"Direklerarası seyirci ödülleri" verildi

14. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nin KKTC Oyunları Ödül Töreni dün akşam gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 18/10/14 12:13
okuma süresi: 5 dak.
"Direklerarası seyirci ödülleri" verildi
A- A A+

Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Tesisleri'nde gerçekleşen ödül törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile tiyatronun önde gelen isimleri katıldı.

Direklerarası seyirci grubunun KKTC'de 2013-2014 sezonunda sahnelenen oyunları değerlendirmesi sonucunda çocuk oyunları, yöntmen, kadın ve erkek performans, tasarım, umut veren yeni tiyatro grupları ve genç yetenek dallarında ödüller sahiplerini buldu.

Buna göre, çocuk oyunları dalında "Masallar Tatlı Sonal Biter" adlı oyuınla Gazimağusa Sanat Tiyatrosu ödüle layık görüldü.

Erkek oyuncu dalında İsmail Özuçar (Cimrinin Uşakları, Baraka) ile İlke Susuzlu Dombula, Gazimağusa Sanat Tiyatrosu) ödül alırken; kadın oyuncu performansında ise Bilen Kılıç (Çıkmaz Sokak, MAGEM Tiyatro) ve Özlem Erzen (Gumru, MESAD Cevdet Erzen Tiyatrosu) ödül aldı.

Tasarım ödülüne İlke Olgun (Cimrinin Uşakları, Baraka) sahip olurken, umut veren tiyatro grupları ise; Topçuköy Kadınlar Birliği Tiyatro Grubu (Kadın Oyunları), Yeniboğaizçi Belediyesi Tiyatro Topluluğu (Baş Belası) ve Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Ekibi (Nor Betmez) oldu.

Genç yetenek ödülleri ise Berk Makinistoğlu (Salaklar Sofrası, GÜSAT), Meltem Canlı Ağa (Alpay Volkan Tiyatro Topluluğu), Ercan Yaşaroğlu (Bana Bir Şeyler Oluyor, DAÜ Tiyatro Topluluğu ve Çisem Yüzügüllü (Asiye Nasıl Kurtulur, DAÜ Tiyatro Topluluğu) gibi ismlere gitti?Yönetmen dalında ise ödüle Ali Volkan layık görüldü.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Girne Amerikan Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tiyatro kulüpleri yarattıkları kültürel anlayış nedeniyle; kültür sanat alanın da yaptığı çalışmalarla Gazeteci-Yazar Hasan Çakmak, tiyatroya katkıları nedeniyle eski Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu ile tiyatro sanatçısı Ertaç Hazer özel ödül aldı.

Hakan Yozcu ödülü alırken yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nın 16 yıldır tiyatro salonu olmayışını sert bir dille eleştirirken, Sanatçı Ertaç Hazer de 30 yılllık tiyatro sanatçısı olduğunu ve 16 yıldır tiyatro salonları bulunmadığını dile getirdi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ödül töreninde yaptığı konuşmada, Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Tesisi'ni yapanları kutladı.?Bir ülkenin kültür sanatla güçleneceğini ifade eden Siber, kültür sanatın ülkenin gülen yüzü olduğunu ifade etti.

Siber, kültür sanat etkinliklerin ülkenin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Siber, Kıbrıs Türk insannın tüm güzelliklere layık olduğunu, istedikten sonra başaramayacağı şey olmadığını da sözlerine ekledi.

EDİP

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de, ödül törenine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Tesisi 14 ay gibi bir sürede tamamlayarak kültür sanatın hizmetine sunduklkarını söyleyen Edip, ülkenin çoğu yöresinde böylesine donanımlı bir tesis bulunmadığını vurguladı.

Edip, tesisin hizmete girmesiyle birlikte belediye olarak kültür sanat etinliklerine hız verdiklerini ve büyük yol kat ettiklerini söyledi.

ŞAHİNBAŞ

Direklerarası Seyirci Ödülleri Koridinatörü Ömer Şahinbaş da ödüller hakkında bilgi verdi.

Şahinbaş, Direklerarası Seyirci Ödülleri olarak 2010 yılından iitbaren KKTC'deki oyunları ayrı kategoride değerlendirerek ödüllendirdiklerini ifade tti.

İstanbul'da gerçekleştirdikleri KKTC Oyunları Ödül Töreni'ni; son iki yıldır sanatçıları daha iyi motive etmek ve fark yaratanları fark ettiklerinim göstermek amacıyla yerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şahinbaş, Direklerarası seyircilerinin yaş ve meslek grupları farklı 160 kişilik bir grup olduğunu, bu topluluğun tiyatro oyunlarını izleyerek değerlendirme yapıp ödüllendirdiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.