KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

KIFSAD 2013-2014 Karma Sergisi Bedesten'de açılıyor

KIFSAD 2013-2014 Karma Sergisi Bedesten'de açılıyor

Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD, yeni döneme başlarken, 3. Kuruluş yıldönümü vesilesi ile üyelerinin fotoğraflarından oluşan karma bir sergi düzenliyor.

Yayın Tarihi: 19/10/14 15:36
okuma süresi: 3 dak.
KIFSAD 2013-2014 Karma Sergisi Bedesten'de açılıyor
A- A A+

KIFSAD 2013-2014 sergisi 20 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Sibel Siber tarafından Bedesten'de açılacak ve 27 Ekim'e kadar izlenebilecek.

KIFSAD HIZLA BÜYÜYOR

Yetmişe yakın üyesi ve sayısız sempatizanı ile her geçen gün büyüyüp yaptığı etkinliklerle adından söz ettiren Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD, fotoğraf sanatını sevdirmek, geliştirmek, fotoğraf hobisini kitlelere kazandırmak, Kıbrıs Kültürü'nü tanıtmak, toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde sosyal projeler üretip fotoğrafı kullanarak topluma mesaj iletmek gibi önemli konuları kendine ilke edinmiştir. Bütün bu hedeflere ulaşılırken, evrensel bir dil olan fotoğraftan, öğrenme, anlama, yargı oluşturma, görme ve gözlemleme yoluyla fayda sağlanmayı amaçlamaktadır. KIFSAD, bu bağlamda çeşitli çalışmalara imza atmıştır. Bunların başında SOS Çocuk Köyü için hayata geçirilen gönüllü çalışmış, çevre duyarlılığını artırmaya yönelik olarak gerçekleştirilen fotoğraflanan alanlarda çevre temizliği yapmış ve Kuzey Kıbrıs Turkcell'in düzenlediği 'Sanat Engel Tanımaz' Projesi'nde destek veren dernek olarak aktif görev almıştır. Halen birçok proje üzerinde çalışmalarını yürütmektedir.

ULUSLARARASI ALANDA KIFSAD

KIFSAD 2011 yılındakurulmuşçokyenibirdernekolmasınarağmen, üçyıllıkkısacık zaman dilimiiçerisindeçokişlerbaşarmıştır.Üyelerineyönelikdüzenlediğieğitimler zaman içerisindemeyvesinivermiştir.Bugünbirçoküyesiuluslararasıbaşarılaraimzaatmaktadır.

Çokyenibirdernekolmasına ragmen, yaptıklarıgürüşümlersonucunda KIFSAD, geçtiğimiz haftalarda, dünyanın en büyük fotoğraf federasyonu olan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP'a Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde direkt üye olan ilk ve tek dernek olmanın heyecanının ve gururunu yaşamıştı. KIFSAD, ILFIAP (FIAP Yerel Üyesi) sıfatını aldı.Böylecesadece KIFSAD içindeğil, KıbrısTürkfotoğrafınınyanındatümKıbrısTürkFotoğrafsanatçılarına da uluslararasıarenadabirkapıaçılmışoldu.

Mehmet Türkelman

KIFSAD Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.