KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Khora'dan iki yeni şiir kitabı: "Su Ağacı" ve "Şiiristan"

Khora'dan iki yeni şiir kitabı: “Su Ağacı” ve “Şiiristan”

Khora Yayınevi, çeviri kitaplarının yanı sıra, birbirinden değerli Kıbrıslı şair ve yazarların eserlerini okurla buluşturmaya devam ediyor. 32 kitaba imza atan Yayınevi'nden, Ekim ayında iki yeni şiir kitabı çıktı. Filiz Naldöven'in "Su Ağacı" ve Bener Hakkı Hakeri'nin "Şiiristan" adlı kitapları Khora Kitap Cafe'de ve diğer kitapçılarda satışa sunuldu.

Yayın Tarihi: 21/10/14 13:34
okuma süresi: 3 dak.
Khora'dan iki yeni şiir kitabı: “Su Ağacı” ve “Şiiristan”
A- A A+

"Su Ağacı", Filiz Naldöven'in 2007-2010 yılları arasında yazdığı şiirlerden oluşmakta. Kapak Tasarımı'nı Ümit İnatçı'nın yaptığı kitap Merter Refikoğlu tarafından yayına hazırlandı ve sayfa tasarımını grafiker Ömer Tatlısu gerçekleştirdi. Akdeniz ve aşk tüten birbirinden derin şiirlerin olduğu "Su Ağacı", Naldöven'in beşinci şiir kitabıdır. 1953'te Limasol'da doğan şair, Limasol 19 Mayıs Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi'nde Felsefe okudu. Felsefe öğretmenliği yaptı ve çeşitli eğitsel alanlarda çalıştı. Naldöven, halen Afrika Pazar ekinde yazılar yazmakta ve Arka Bahçe edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürütmektedir. Su Ağacı dışındaki şiir kitapları Sevgidendoğma, Mağma Mavera, Aşk Beni Yıka ve Hafızalı Doku'dur. Ayrıca çeşitli tiyatro oyunları, düzyazı ve senaryolar kaleme almıştır. Şiirleri İngilizce, Yunanca ve Almanca'ya çevrilmiştir.

"Şiiristan", gazeteci, araştırmacı, tarihçi, şiir ve öykü yazarı Bener Hakkı Hakeri'nin ölüm yılgününde okurla buluşan önemli bir eser. 12 Ekim 2013'te hayata veda eden Hakeri, toplumcu grerçekçi bir şair olarak Kıbrıslı Türk şiirinin modernleşme döneminden itibaren ölümüne dek hem şiirlerinde hem de öykülerinde toplum sorunlarını işlemiştir. Hakeri'nin 2007 yılında kendi imkanlarıyla 50 adet yayımladığı bir eser olan "Şiiristan", yazarın topluma ve insana dönük, hayatın içinden üretilmiş şiirlerini içermekte. Yıltan Taşçı'nın yayına hazırladığı ve önsözünü yazdığı eserin kapak ve sayfa tasarımı grafiker Ömer Tatlısu'ya ait. 21 Ocak 1936'da Leymosun'da doğan Hakeri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli okullarda öğretmenlik yapmasının yanı sıra gazetelerde köşe yazıları yazdı, sanat sayfaları yönetti, yazı işleri müdürlüğü yaptı. Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği yönetim kurullarında görev aldı. Şiir, öykü, ansiklopedi, sözlük gibi alanlarda yapıtları olan Hakeri, HAS-DER Halkbilim Hizmet Ödülü, Yakın Doğu Üniversitesi Basınımızda Bir Ömür Onur Ödülü, SAMTAY Vakfı Araştırma Kitap Yayın Ödülü ve Kıbrıs Türk Kültürüne Hizmet Ödülü'ne de layık görülmüştü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.