KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Cenk Erdoğan yarın akşam Jazz Festivali'nde

Cenk Erdoğan yarın akşam Jazz Festivali'nde

Naci Talat Vakfı'nın düzenlediği 2. Lefkoşa Surlariçi Jazz Festivali 23 Ekim Perşembe akşamı Cenk Erdoğan Trio Ft. Cahit Kutrafalı Konseri ile devam ediyor.

Yayın Tarihi: 22/10/14 11:40
okuma süresi: 3 dak.
Cenk Erdoğan yarın akşam Jazz Festivali'nde
A- A A+
İşte Naci Talat Vakfı'ndan yapılan açıklama:

"Cenk Erdoğan 1979 yılında İstanbul'da doğdu.1997 Yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik (Kompozisyon) Bölümü'ne burslu girmeye hak kazandı. Kamil Özler, Neşet Ruacan, Şevket Akıncı ile gitar teknikleri ve ifade biçimleri ve Aydın Esen, Ali Perret, Can Kozlu, Kamil Özler ile caz kompozisyon ve aranje teknikleri üzerine çalıştı. 2001 yılında müzik bölümünü birincilikle bitirdi. 2008 yılında ilk albümü "İLE"yi kaydetti. Bu albümde Arda Baykurt davul, Alper Kılıç bas çaldı.Yine aynı sene Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği "Issız Adam" adlı filmin müziklerini yaptı. Yeşilçam tarafından verilen "2009 En İyi Film Müziği"ödülünü aldı. 2009'da kendi adını taşıyan triosu feat. Tineke Postma ile 16. İstanbul Caz Festivali, 19.Akbank Caz Festivali'nde çaldı.. Birçok organizasyonda farklı müzisyenlerle (Nihan Devecioğlu, Dave Weckl, Erci Levy, Kai Eckhardt, Göksel Baktagir) konserler verdi.

2011 yılında Ron Scudder'in Prodüktörlüğü'nde ikinci studyo albümü San Franciscoda Bird&Egg studyolarında kaydetti. Bu albümde efsane Basci Kai Eckhardt ve Jason Lewis ile çalıştı.

Halen çalışmalarına "aria music" ile film ve dizi müzikleri yaparak ve kendi adını taşıyan triosu ile konserler vererek devam etmektedir.

Cenk Erdoğan'a Trio'da konuk müzisyen Cahit Kutrafalı ülkemizin seçkin müzisyenlerinden biridir. Müziğe küçük yaşta özel dersler alarak başladı. 2002 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü'nü kazandı. Ana bilim dalı viyolonsel olmak üzere 2007 yılında buradan mezun oldu. Birçok sanatçının albümlerinde bas gitarist olarak yer aldı. Gerek yurtdışında gerekse Kıbrıs'ta bir çok müzisyenle aynı sahneyi paylaşma imkanı buldu. Bunlardan bazıları Ersen Sururi,Okan Ersan, Charis Ioannou, Vafeas Ioannis, Chris Byars, Ari Roland, Zaid Nasser, John Mosca, Stephan Schatz, Leroy Williams, Sacha Perry, Larkos Larkou,Oscar Williams Jr & Perfected Praise, Asım Can Gündüz, Buzuki Orhan Osman'dır.

Cenk Erdoğan Trio Ft. Cahit Kutrafalı Konseri Naci Talat Barış ve Dostluk Evi'nde saat 19:00'da başlayacak. Biletler konser akşamı girişten temin edilebilir. Ayrıntılı bilgiye www.nicosiajazzfest.com'dan ulaşabilirsiniz..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.