KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 1 dak.

Türkiye sineması dünya turunda

Türkiye sineması dünya turunda

Türkiye sinemasının son yıllardaki başarılı örnekleri, dünya festivallerindeki özel gösterimlerde yer alıyor. Busan'dan sonra Hong Kong festivalinde de özel bölüm yer alacak.

Yayın Tarihi: 22/10/14 13:25
okuma süresi: 1 dak.
Türkiye sineması dünya turunda
A- A A+
Türkiye sinemasından sokuz yapım, Hong Kong Asya Film Festivali'nde profesyonel sektör temsilcileri ve sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin yarışma bölümlerinden biri olan New Talents (Yeni Yetenekler) başlığı altında ise Yönetmen Kaan Müjdeci'nin ödüllü "Sivas" yapımı yarışacak.

Festival'de "Yeşilçam'dan Yeni Türk Sineması'na" kısmında gösterilecek dokuz yerli film arasında: Atıf Yılmaz'ın "Selvi Boylum Al Yazmalım", Yılmaz Güney'in "Umut", Şerif Gören ile Yılmaz Güney'in "Yol", Çağan Irmak'ın "Babam ve Oğlum", Yavuz Turgul'un "Eşkıya", Yeşim Ustaoğlu'nun "Bulutları Beklerken", Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü", Reha Erdem'in "5 Vakit", Orhan Eskiköy'ün "İki Dil Bir Bavul"u yer alıyor.

Tüm dünyada sinema çevrelerinin ilgi odağı haline gelen Festival yarın başlayacak ve 11 Kasım'a kadar sürecek.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.