KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Kültür Dairesi, derneklerden başvuru bekliyor

Kültür Dairesi, derneklerden başvuru bekliyor

Kültür Dairesi, 'Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü' çerçevesinde, güzel sanatlarla ilgili amatör ve yarı amatör derneklerden, yıl sonuna kadar gerçekleştirecekleri projelere maddi yardım amacıyla başvuru kabul ettiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 29/10/14 10:59
okuma süresi: 4 dak.
Kültür Dairesi, derneklerden başvuru bekliyor
A- A A+

Kültür Dairesi, 'Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü' çerçevesinde, güzel sanatlarla ilgili amatör ve yarı amatör derneklerden, yıl sonuna kadar gerçekleştirecekleri projelere maddi yardım amacıyla başvuru kabul ettiğini duyurdu.

Daireden alınacak formlar üzerinde yapılacak başvurular, 17 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edilecek.

Projeler için 200 bin TL kaynak ayrıldı.

Kültür Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, başvuruda bulunacak derneklerin, "güzel sanatlarla uğraşan, güzel sanatların tüm alanlarında toplumun anlayış ve beğenisini geliştirmeye yönelik olarak sürekli yaratıcılıkta bulunan dernekler olması gerektiği" belirtildi. Derneklerin kendi kuruluş tüzüğü kurallarında belirtildiği şekilde en az iki yıl süreyle faaliyet göstermiş olması ve bu alanda halen faal olarak çalışıyor olması gerektiği de belirtildi.

Derneklerin, Kıbrıs Türk halkının sanatsal değerlerini yaymaya, özüne sadık kalarak geliştirmeye ve belgelemeye yönelik olarak, tamamlanmış etkinlikleri hariç, 31 Aralık 2014 tarihine kadar gerçekleştireceği, toplumsal yaşamı zenginleştiren, kültürel sanatsal etkinliklerle ilgili projelerini sunmalarının beklendiği kaydedilen açıklamaya göre, halk dansları ile ilgili proje sunacak derneklerin, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu'na üye olmaları şartı aranıyor.

Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü çerçevesinde yapılacak başvurularda, başvuru formlarının eksiksiz doldurularak, kaymakamlıktan alınacak dernek tescil belgesi ile derneğin son iki genel kurul tarihini gösteren belge ve dernek tüzüğünün teslim edilmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamaya göre, geçmiş yıllarda katkı alıp da sonrasında sözleşmenin kapanması için Kültür Dairesi'ne teslim edilmesi gerekli evraklarını tamamlamayan veya projelerini gerçekleştirmeyen derneklerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Kültür Dairesi açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

200 BİN TL AYRILDI… EN AZ 2 BİN, EN FAZLA 20 BİN TL VERİLECEK

"Temelde bireyleri geliştirmeyi amaçlayan; yerel, ulusal ve uluslararası sanatsal etkinliklerde ülkenin kültürel ve sanatsal değerlerini yaşatıp, yayacak ve tanıtacak olayların, her yıl ayrılan bütçe olanakları çerçevesinde desteklendiği mali yardım programında 2014 yılında yapılacak maddi yardımlar için 200 bin TL kaynak tahsis edildi. Tahsis edilen bütçeye ve 'Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü'ne göre bu yıl, en az 2 bin TL, en fazla ise 20 bin TL ile sınırlandırılan yardımlar, proje bütçesinin en fazla yüzde 80'i oranında yapılabilecektir.

Tüzük çerçevesinde Kültür Dairesi Müdürü'nün başkanlığında Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Devlet Senfoni Orkestra ve Korosu, Gençlik Dairesi ve Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu'ndan birer temsilci ile Kültür Sanat Danışma Kurulu'nun müzik, edebiyat, görsel sanatlar ile halk bilimi ve araştırmacılardan seçeceği birer temsilciden oluşturulan Değerlendirme Komisyonu gelen projeleri Tüzük'te belirtilen kurallara ve Komisyonun aldığı prensip kararları doğrultusunda değerlendiriyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.