KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Laden İnce Almanya'da ayakta alkışlandı

Laden İnce Almanya'da ayakta alkışlandı

17. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinde Kültür Dairesi koordinasyonuyla KKTC'yi temsil eden Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce, Alman Oda Orkestrası Capriccio Fridericiana'nın kuruluşunun 25.yılını kutlamak üzere Almanya'nın Karlsruhe kentinde verilen konserde solist sanatçı olarak yer aldı.

Yayın Tarihi: 31/10/14 15:27
okuma süresi: 2 dak.
Laden İnce Almanya'da ayakta alkışlandı
A- A A+

Konserde, J.S.Bach'ın en zor ve en virtüöz eserlerinden biri olarak kabul edilen 'Jauchzet Gott in allen Landen'i 'Tanrıyı her yerde kutlamak' isimli kantatını büyük bir başarı ile seslendirdi. Salonu tamamen dolduran Alman müzikseverlerin yanı sıra konsere, çeşitli müzik otoriteleri ve profesyonel müzik eleştirmenleri de büyük ilgi gösterdi.

İnce'nin başarısı Alman gazetelerinde yer aldı

Alman Oda Orkestrası Capriccio Fridericiana'nın kurucusu ve yöneticisi ayrıca orkestranın birinci kemancısı olan Hubert Heitz, konser sonunda basın mensuplarına; "Laden İnce, bu kadar zor ve vitüözite gerektiren bir yapıtı dahi müthiş bir teknik ustalık, içten ve samimi bir müzikalite ve tertemiz bir entonasyonla seslendirdi. Koloratur pasajlarda sesindeki yumuşaklık ve berraklık çok etkileyici" şeklinde bir açıklama yaptı.

Almanya'nın Karlsruhe kentindeki yerel gazetelerde konser öncesi ve sonrasında yayımlanan haberlerin yanı sıra Alman Profesyonel Müzik Eleştirmeni Christiane Voigt de konser hakkında yazdığı köşe yazısında Laden İnce'den büyük beğeni ile söz etti. Alman Yazar Voigt, Laden İnce için: "Berrak koloratur ses rengi ve zorlanmayan kontrollu bir tonu var. Bach'in bu zor eserini Capriccio Fridericiana ile en yüksek ustalıkla yorumladı. Konser sonunda İnce'nin seslendirdiği bis parçası seyircileri büyüledi ve ayakta alkışlandı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.