KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Ödüller Sahiplerini buldu

Ödüller Sahiplerini buldu

Creditwest Bank ana sponsorluğunda düzenlenen Altın Ada Uluslararası Film Festivali'nde gala heyecanı yaşandı. Kapanış galasında 4 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Yayın Tarihi: 14/11/14 15:06
okuma süresi: 5 dak.
Ödüller Sahiplerini buldu
A- A A+

Bu yıl Creditwest Bank ana sponsorluğunda düzenlenen Altın Ada Uluslar arası Film Festivali'nin Kıbrıs Kuşağı Yarışma bölümünde GIIFF Jurisi tarafından belirlenen 2 film ve 2 sinemacı dün gece 2000'er Euro değerinde ödüle layık görüldü. Dün akşam Le Chateau Lambousa Hotel'de gerçekleşen GIIFF Kapanış Galası ve Ödül törenine Erasmus Plus projesi kapsamında adada bulunan 25 katılımcı, Kıbrıs'tan sinemacılar, Crediwest Bank yetkilileri ile festival yönetici ekibi katıldı.

Kapanış galasında Altın Ada Film Festivali direktörü Yeşim Güzelpınar kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Güzelpınar, hedeflerinin önümüzdeki yıl daha da iyi bir organizasyona imza atmak olduğunu söyledi.

Güzelpınar, "Kıbrıs'ın güzelliği, kültürel mirası, ekonomik gelişimi ve turizm potansiyeliyle dünyada tanınmayı hak eden bir yer. Biz festivali yapmaya karar verdiğimizde önümüze belli amaçlar koyduk. Dünya festivalleri arasında Kıbrıs'a yer açma, Kıbrıs'taki sinemaseverleri başka şartlarda izleme şansı elde edemeyecekleri dünya sinemasının örnekleriyle buluşturmak, Kıbrıslı yönetmenlerin çalışmalarını sergileyerek yeni filmler üretebilmeleri için teşvik edici rol oynayabilmek ve uluslararası sinema camiasının ilgisini Kıbrıs'a yoğunlaştırmak. Festival kapanış galasında bu hedeflerden neleri başardık diye baktığımda, daha ilk yılda gelen konuklardan aldığım bilgilere göre olumlu bir enerji oluştuğunu söyleyebilirim. Daha yapacak çok şeyim var, daha ilk yılımızdayız ama görüyorum ki güneyi, kuzeyi farketmiyor, adaya gelen veya adada yaşayan herkes festival sırasında kalıcı ilişkiler kurdular. Bunları bana ve festival ekibimize anlatmalarından büyük mutluluk duydum. Bu bile doğru bir yolda olduğumuzun işareti olmalı. Festivalde gösterilen filmleri seçerken çok dikkatli davranmıştık ve bunlardan hâlihazırda İngiltere'de Nihat Seven'in "Uzun Yol" filminin Oscar aday adayı olmasının yanısıra bugün aldığım habere göre "Plot for Peace" filmi de aday adaylarından birisi olmuş. Biz gelecek sene için de bu festivalde dünyadaki en önemli sinema örneklerini göstermeye devam edeceğiz.

İlk yılımızda güzel şeylerin yanında aksaklıklar da oldu. GIIFF ekibi olarak ikinci seneye bütün bunlardan ders çıkararak çok daha iyi hazırlanacağımızdan emin olabilirsiniz. Çünkü sinema demek aynı zamanda hayalleri gerçekleştirmek demektir. Biz de hayalleri olan sinemacıların hem hayallerini paylaşmaları hem de onları hayata geçirebilmeleri için alan açmak adına, bir hayalle başladık bu festivale. Hayalleri gerçekleştirmek ve yenilerini de paylaşmak üzere. Başta Creditwest Bank olmak üzere bütün sponsorlarımıza, destekleyen , katılan, çalışan ve özellikle Balık Arts ekibi ve Film Beyond the Borders projesi katılımcılarına çok çok teşekkürler. Liste inanılmaz uzun ancak bir kişiye daha özellikle teşekkür etmek istiyorum kendisi genç akıllı , yetenekli ve benimle aylar boyu uykusuz kaldı. Teşekkürler Ayşe Eğri. Hepinize katıldığınız için teşekkürler, iyi akşamlar." Şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Altın Ada Uluslararası Film Festivali'nin galasında 4 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

'En İyi Belgesel Film' kategorisinde juri tarafından 'Borderless!' filmi ile yönetmen Ahmet Albakri ile 'En iyi kısa Film Ödülü' ise Fardad Mottarjemi ve Kürşat Sekmen'e 2000'er Euro ödül takdim edildi.

'Umut Vaat Eden Sinemacı Ödülü'ne 'Evolution' filmindeki performansı ile Arınç Arısoy ve 'Sınırdaki Zeytin Ağacı' filmindeki çalışmaları ile Sholeh Zahrai ve Kamil Saldun juri tarafından 2000'er Euro ödüle layık görüldü.

Bu yıl Altın Ada Uluslar arası Film Festivalide Kıbrıs Kuşağı Yarışma bölümüne seçilen Documenter kategorisinde 5 eser, Kısa kurmaca dalında 17 film juri tarafından değerlendirilmişti.

8 BİN EURO ÖDÜL

Creditwest Bank tarafından Altın Ada Uluslar arası Film Festivali kapsamında Kıbrıs Kuşağı Yarışma bölümünde verilen topalm 8000 Euro değerindeki ödüller Creditwest Bank Genel Müdürü Dr. Süleyman Erol ve Hazine Dış İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Mazher Zaheer tarafından sinemacılara takdim edildi.

ÖDÜLLÜ ESERLER GÖSTEİLDİ

Altın Ada Uluslararası Film Festivali Ödül Töreni ve Kapanış Gala'sı programında ödül alanların filmlerinin yanısıra 'Films Beyond The Broders' ekibinin adada geçirdikleri 15 günlük deneyimleri süresince çektikleri 20 dakikalık film de izleyici ile buluştu. Erasmus Plus porjesi kapsamında adada bulunan ekip festivalin gerçekleşmesi için gönüllü olarak birçok görevde yer almıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.