KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Duru Tiyatrosu" DAÜ'de

"Duru Tiyatrosu" DAÜ'de

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yönetmenliğini ünlü sanatçı Emre Kınay'ın yaptığı "Sondan Sonra" adlı 2 kişilik tiyatro oyunu, 13 Kasım 2014 Perşembe akşamı, saat 19:00'da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sahnelendi.

Yayın Tarihi: 15/11/14 14:59
okuma süresi: 2 dak.
"Duru Tiyatrosu" DAÜ'de
A- A A+

Katılımın oldukça yüksek olduğu oyunu izlemeye gelenler arasında öğrenciler, akademik ve yönetsel personelin yanı sıra bölge halkı da bulunuyordu. Oyunda Emre Kınay "Mark" adında hastalıklı bir aşığı canlandırırken, Ahu Türkpençe ise saplantılı derecede aşık olunan "Louise"i canlandırıyor. Dünyada değişen güç dengelerinin, kadın-erkek ilişkisi temelinde anlatıldığı oyunda, makro ve mikro düzeylerde iktidar ilişkisi de irdeleniyor. Makro düzeyde güçlü bir ülkenin zayıf ülkeleri yönlendirmesi, mikro düzeyde ise bir erkeğin gücünü kullanarak bir kadını elde etme mücadelesinin anlatıldığı oyunu izleyiciler büyük bir merak ve heyecanla izlediler.

Oyun izleyicilerden tam not alırken oyunun sonunda sanatçılar ayakta alkışlandılar. Oyunun sonunda DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından "Duru Tiyatrosu" adına Emre Kınay`a teşekkür plaketi takdim edildi.

Sanatçılar DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam'ı Makamında Ziyaret Etti

Öte yandan ünlü sanatçılar, oyundan önce DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette DAÜ'nün sanata ve sanatçıya değer veren bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osam, sevilen sanatçıları DAÜ'de ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kınay ise DAÜ aracılığı ile KKTC'de oyunlarını sergileyecek olmaktan ve Kıbrıs Türk Halkı ile buluşacak olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.