KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Hasan Çakmak'a Urfa'dan başarı plaketi

Hasan Çakmak’a Urfa’dan başarı plaketi

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak Şanlıurfa'da başarı plaketi ile ödüllendirildi.

Yayın Tarihi: 18/11/14 11:37
okuma süresi: 3 dak.
Hasan Çakmak’a Urfa’dan başarı plaketi
A- A A+

Avrupa Gazeteciler Derneği'nin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya giden Hasan Çakmak, derneğin Şanlıurfa temsilciliği tarafından ödüle layık görüldü.

Avrupa Gazeteciler Derneği'nin Şanlıurfa temsilciliği tarafından düzenlenen törende Hasan Çakmak'a plaketi derneğin Urfa temsilcisi Müslüm Dalda takdim etti.

Plaket takdimi sırasında bir konuşma yapan Dalda, Hasan Çakmak'ı Türkiye'nin güney doğusunda görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek kendileri ile birlikte olduğu için Hasan Çakmak'a teşekkür etti.

Hasan Çakmak'ın yazmış olduğu kitapları ve dünyanın birçok yerinde gerçekleştirmiş olduğu imza günlerini büyük bir dikkatle takip ettiklerini dile getiren Müslüm Dalda, böylesi üretken ve başarılı bir yazarla el sıkışmanın kendisi için son derece önemli olduğunu söyledi.

Özellikle Şanlıurfa bölgesinin şu günlerde kritik bir aşamadan geçtiğine dikkat çeken Dalda, gazeteci ve yazarların olayları yerinde görmesinin önemli olduğunu vurgulardı.

Avrupa Gazeteciler Derneği'nin Şanlıurfa temsilciliği Müslüm Dalda'nın ardından kısa bir konuşma yapan Hasan Çakmak'ta kendisin, bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek, Kıbrıs kültürünü buralara taşıyabildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Çakmak, Avrupa Gazeteciler Derneği'nin kendisini ikinci kez ödüllendirdiğini hatırlatarak verilen değerek layık olmaya çalışacağını söyledi.

Düzenlenen plaket takdim töreninde Avrupa Gazeteciler Derneği başkanı Adnan Fişenk'te hazır bulundu.

Nevali Hotel'de imza günü

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak plaket takdimi sonrasında Şanlıurfa'nın en prestijli konaklama tesisi olan Nevali Hotel'de imza günü düzenleyerek kitapseverlerle buluştu.

İlginin oldukça yüksek olduğu imza günüde Şanlıurfalı kitapseverler yazarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

İmza günün ardından Hasan Çakmak "Harran Üniversitesi" öğrenci ve öğretmenleri ile buluşmanın yaşandığı sohbet toplantısına katıldı.

Hasan Çakmak, Harran Üniversitesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeşehir Koleji buluşması

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak Türkiye'nin güneydoğusuna yaptığı kültür-sanat ziyaretinin son durağı "Bahçeşehir Koleji" oldu.

Kolejde öğretmenlerle Kıbrıs kültürü ve yazmış olduğu kitapları konuşan Hasan Çakmak, öğrencilerle de nasıl yazar olduğunu, yazmak için neler yapılması gerektiğini ve Kıbrıs'ta yazar olmanın nasıl bir duygu olduğu gibi konuları kolej öğrencileri ile konuştu. Düzenlenen oranizasyonun sonunda Hasan Çakmak Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Essun Aslan'a son çıkarmış olduğu kitabı takdim etti ve davetleri için teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.