KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğretim üyesi Ataman'ın kitabı yayımlandı

LAÜ öğretim üyesi Ataman'ın kitabı yayımlandı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ataman'ın "Üstün Zekâlılar ve Üstün Yetenekliler Konusunda Bilinmesi Gerekenler" isimli kitabı yayımlandı.

Yayın Tarihi: 23/11/14 11:11
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğretim üyesi Ataman'ın kitabı yayımlandı
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ataman'ın "Üstün Zekâlılar ve Üstün Yetenekliler Konusunda Bilinmesi Gerekenler" isimli kitabı yayımlandı. Vize Yayıncılık tarafından basılan kitapta, son yıllarda kamuoyunu meşgul eden konulardan biri olan 'Üstün Zekalı/ Üstün Yetenekli/ Parlak çocuklar konusuna vurgu yapılıyor.

"Aileler çocuklarının gelişimleri ile artık daha yakından ilgili oldukları için gelişimlerindeki farklılıkları kolaylıkla gözleyebilmektedir" diyen Ataman, bu farklılıklar konusunda neler yapabileceğini araştırmaya başladıklarını söyledi. Ataman, toplumda merak edilen konulardan birinin de üstün zekalı/ üstün yetenekli ve parlak çocukların özellikleri olduğunu belirterek kitabında bu çocuklara uygulanması gereken yetiştirme ve disipline etme stratejilerinden bahsedildiğini ifade etti.

Kitapta üstün zekalı/ yetenekli çocukların özellikleri, bu konunun tarihçesi, nasıl tanılandıkları, ailelerin üstün çocuklara uygulayabilecekleri disiplin usulleri ve çocukların başetmesi gereken sorunlar alan uzmanları tarafından verildiğine değinen Ataman, bu farklılıkları olan çocuklar hakkında bilinmesi gerekenlerin bu kitapta yer aldığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.