KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Folklor/Edebiyat Dergisi'nin 80. sayısı çıktı

Folklor/Edebiyat Dergisi'nin 80. sayısı çıktı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nin halkbilim, antropoloji, iletişim, sosyoloji, müzikoloji, eğitim, tarih, dil ve edebiyat içerikli akademik dergisi "folklor / edebiyat"ın 80. sayısı çıktı.

Yayın Tarihi: 09/12/14 15:33
okuma süresi: 3 dak.
Folklor/Edebiyat Dergisi'nin 80. sayısı çıktı
A- A A+

2008 yılından bu yana UKÜ'nün akademik yayını olarak faaliyetini sürdüren "folklor / edebiyat" dergisinin 80. sayısında yine eğitimden edebiyata, tarihten dile, sosyolojiden antropolojiye, iletişimden müzikolojiye birçok alanda makaleler yer almakta. Bu sayıda ayrıca Anadolu kültürünün ayrı bir zenginliği olan Alevilik ile ilgili iki makale bulunmakta.

ML A Folklore Bibliography, ULAKBİLİM ve Türkologicsher Anzeiger Viyana tarafından taranan uluslararası hakemli dergi "folklor / edebiyat"ın 80. sayısında makaleler sırasıyla şu başlıklarla yer almakta: Erkek Dergilerini Okumak: Dergilerin İçeriği, İdeolojisi ve Okurları Üzerine Bir Değerlendirme; Ryömaden Dizisinde Çizilen Japonya'nın 'Yeni' Erkek İmajı; Halk Hikayelerindeki Aşkın Antropolojik Betimlemesi; Pedofili Üzerine İki Oyun İncelemesi: Karatavuk ve Donmuş; Uygulumaları Açısından Somut Olmayan Kültürel Miras ve Folklor; Bir Zamanlar Yafa: Enver Mamid'in Yafa Sabah Kahvesi Hazırlıyor Romanında Filistin'de Günlük Hayat ve Kültür; 'Nilüfer'de Mythopoetik Dinamikler; Yemeğin İdeolojisi ya da İdeolojinin Yemeği: Kimlik Bağlamında Yemek Kültürü; Nurullah Atac ve Cevdet Perin'in Çevirilerinde Öteki Algısı; Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Şiirlerinde Devamlılık Portresi; Postmodel Sosyal Teoride Bilim Felsefesi'nin İzlekleri; Irak Türkmen Sözlüğü Halk Edebiyatında Hoyratın Edebi ve Musiki Yapısı; Aşık Tarzı Türk Şiirinde Divan Şiiri Hayal ve Mazmunlarının Kullanılması; Türk Atasözleri ve Deyimlerde Kötüleme İfadeleri; Salır Türkçesinin İki Yüzyılı Hakkında Bazı Tesbitler; Türkiye de Psikanalitik Folklorun Öncüsü: Seyfi Karabaş.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin 3 ayda bir yayınlanan uluslararası hakemli dergisi "folklor / edebiyat"ın hakem kurulunda, KKTC ve Türkiye'nin yanı sıra ABD, Güney Kore, Romanya, Almanya, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Macaristan ve İsveç üniversitelerinden de üyeler bulunmakta. Dergi ayrıca, Özbekistan Yüksek Öğretim Kurumu ile Güney Kore Yüksek Öğretim Kurumu tarafından da akademik yayınlar listesinde yer almakta.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.