KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Görsel Sanatlar Bölümü'nün üyesi olduğu icograda ismini ıco-D olarak değiştirdi

DAÜ Görsel Sanatlar Bölümü'nün üyesi olduğu icograda ismini ıco-D olarak değiştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün 2011 yılından itibaren eğitim kategorisinde üyesi bulunduğu Uluslararası Grafik Tasarım Birlikleri Konseyi (icograda), ismini Uluslararası Tasarım Konseyi (ico-D) olarak değiştirdi.

Yayın Tarihi: 13/12/14 13:31
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Görsel Sanatlar Bölümü'nün üyesi olduğu icograda ismini ıco-D olarak değiştirdi
A- A A+

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu'ndan alınan bilgiye göre, merkezi Kanada'da bulunan, dünyanın en etkin ve en prestijli tasarım konseyi olarak bilinen icograda, ismini ico-D olarak değiştirdi. Konsey tarafından yapılan açıklamada, tüm tasarım disiplinlerinin uluslararası sesi olmak, konseyin misyon ve faaliyetlerini daha iyi yansıtmak amacı ile böyle bir isim değişikliğine gidildiği belirtildi.

Doç. Dr. Çavuşoğlu, günümüzde tasarımın uluslararası ortamda düşünce değerini savunan, tasarım odaklı yaratıcı bir eğitimi destekleyen ve tasarımın değişimin bir itki gücüne sahip olmasını öngören küresel stratejileri yansıtması, kurumun isim değişikliğinin nedenini oluşturduğunu aktardı.

Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarının en seçkin üniversitelerinin ve kurumlarının üyesi olduğu konseyde, Kıbrıs'ı eğitim kurumu olarak DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü temsil ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.