KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Erdal Eren anma etkinliği gerçekleştirildi

Erdal Eren anma etkinliği gerçekleştirildi

Üretim Merkezi tarafından düzenlenen Erdal Eren anma etkinliği 13 Aralık Cumartesi akşamı KTÖS'te gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 15/12/14 14:50
okuma süresi: 2 dak.
Erdal Eren anma etkinliği gerçekleştirildi
A- A A+

Üretim Merkezi'nin 1980'de Türkiye'de afiş asarken katledilen Sinan Suner'in cenazesi sırasında bir askerin arkasından vurularak öldürülmesinden dolayı, Askeri Faşist Darbe yönetimi tarafından tüm deliller tersini göstermesine rağmen suçlu bulunarak 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'in anma etkinliği düzenledi.

Kısa bir müzik dinletisi ile başlayan etkinlik, Gazeteci Memik Horuz'un yönettiği "17'nin Ötesi" isimli belgesel gösterimi ile devam etti ve belgesel gösteriminin ardından Memik Horuz'un da katılımı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılanların sorularını yanıtlayan Memik Horuz, gerek Erdal Eren belgeselinin hazırlanışı sırasında perde gerisinde yaşananlarla ilgili gerekse de 1980 sonrası Türkiye'de oluşan demokrasi ve uzun bir süredir iktidarda olan AK Parti'nin bu konudaki yaklaşımları ile ilgili görüşlerini aktardı.

Horuz AK Parti iktidarının bizzat 1980 Askeri darbesinin ürünü olduğuna dikkat çekerek, AK Parti iktidarlarınca "demokratikleşme" sözcükleri ile atılan adımların giderek daha da baskıcı ve anti-demokratik bir ülke yarattığını belirtti. Horuz ayrıca tüm demokrasi ve devrim güçlerinin Türkiye'de oluşturulan anti-demokratik devlet yapısına karşı kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Etkinliğe katılanlar yazar ve yönetmen Memik Horuz'un kendisinin kaleme aldığı "İtirafçı" kitabını ve "17'nin ötesi" belgeselinin perde gerisindeki tüm verileri içeren iki ciltlik kitaplarını imzatma fırsatı da buldular.

Üretim Merkezi'nden verilen bilgiye göre ilgili kitaplar dernek binasındaki kitap reyonundan temin edilebilecek. Bilgi için ayrıca 0533 844 26 25 numaralı telefondan dernek yetkilileri ile iletişim kurulabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.