KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

FOLK-DER, Pisa'da sunum yaptı

FOLK-DER, Pisa'da sunum yaptı

Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER) uzmanları Pisa'da 4-5 Aralık tarihlerinde düzenlenen Uluslarası RICHES konferansına katılarak, Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan Kıbrıs'ın Somut Olmayan Kültürel Mirası projesi hakkında poster sunum gerçekleştirdiler.

Yayın Tarihi: 18/12/14 07:44
okuma süresi: 3 dak.
FOLK-DER, Pisa'da sunum yaptı
A- A A+

Prometer SRL tarafından organize edilen konferans, Pisa'daki Lanfranchi Sarayı'nda bulunan Grafik Müzesi'nde gerçekleşti. Değişen Avrupa'da kültürel miras ile insanları buluşturmanın yeni dijital yollarını bulmayı hedefleyen "Kültürel Miras: İlişkilerin tekrar düzenlenmesi" isimli konferans dünyanın çeşitli ülkelerinden ve farklı disiplinlerden 150 uzmanı ağırladı. Uluslararası RICHES Konferansı'nda kültür ve kültürel mirası, kurumsal yapılardan insanlara doğru kaydırarak, kültürel miras koruyucuları ve kültürel miras kullanıcıları arasında ilişkileri yeniden düzenleme konusu tartışıldı. Lefkoşa Folklor Derneği üyelerinden etnomüzikolog Engül Atamert, halk dansları eğitmeni Hatice Kıray ve Kontea Mirası Derneği'nden etnomüzikolog Elli Michael, "Kıbrıs'ın Somut Olmayan Kültürel Mirası" projesinde Kıbrıs'ın somut olmayan kültürel mirasını bireylere ulaştırmak için kullanacakları yöntemlerden bahsederek, genel olarak proje hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

"Kıbrıs'ın Somut Olmayan Kültürel Mirası" projesi Avrupa Birliği'nin "Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette" programı altında finanse edilen iki toplumlu bir proje olup, Kıbrıs'ın somut olmayan kültürel mirasını koruma ve tanıtmaya katkıda bulunmayı hedeflemektedir. 26 ay sürecek olan proje, Kıbrıs'ın somut olmayan kültürel mirasına ilişkin araştırma, konser ve halk dansları gösterileri ve somut olmayan kültürel mirasın korunması, tanıtılması konusunda farkındalığı artırmaya yönelik kampanyaları içermektedir. Projede, her iki toplumun müzik ve halk dansları uzmanlarından oluşan proje ekibinin yönlendirmesi ile iki derneğin genç üyeleri belirlenen köylerde araştırma yapacak, araştırmanın sonuçları ise kitap, DVD ve CD formatlarında düzenlenerek, tanıtılacaktır.

Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek veya projeye katkıda bulunmak isteyenler, proje yönetim ekibine folkdercyp@gmail.com adresinden ulaşabilirler.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.