KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Nor & Betmez, Kanser Hastaları yararına oynadı!

Nor & Betmez, Kanser Hastaları yararına oynadı!

Mesarya halkının günlük yaşantısını ve efsane olaylarını bir saatlik komedi oyunda toplayan Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu'su ekibinin Nor & Betmez oyunu; Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.Oyuna, ilgi oldukça yoğundu.

Yayın Tarihi: 18/12/14 10:53
okuma süresi: 3 dak.
Nor & Betmez, Kanser Hastaları yararına oynadı!
A- A A+

Tiyaro Sanatçısı İzel Seylani'nin yazıp yönettiği Nor & Betmez oyunu, Toplumsal kültürümüzü ve değerlerimizi taşımakta, bunun yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş mani, atışma, kına, kız isteme ve düğün gibi ritüellerimizi ve geleneklerimizi de bir aşk hikayesi çerçevesinde izleyiciye sundu. Oyunda, Otuz kişilik oyuncu kadrosuna canlı müzikle eşlik edildi.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip'in de katılarak destek verdiği oyunun ardından Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, yapmış olduğu konuşmada, Raziye kocaismail, tiyatro ekibiyle, ışıkçısı, sesçisi ile büyük araştırmalar sonucunda ortaya çıktığı belli olan oyunun, kendisinin çok küçük yaşlarda köyünde yaşadığını hatırladığı gelenekler olduğunu ve bunların yaşatılması için verilen çabaya öneme ayrıca bu güne kadar böylesi sahne oyununda yer almamış insanımıza hayat katan, evinden çıkarak kültürün moral ve motivasyonda mutluluk veren bu organizasyonda, emeği geçen, başta Beyarmudu Belediyesi ve tüm emeği geçenleri kutlarken, buram buran Kıbrıs kültürü olan oyunun adadaki Dernekler yararına sahne alıyor olmasından ötürü de kutlayarak her bir hasta adına teşekkür etti ve plaketlerini takdim etti.

Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip ise, kanser hastaları ve tüm sivil toplum örgütüne Beyarmudu Belediyesi'nin kapılarının hep açık olduğunu, her zaman STÖ'lerin yanında olduklarını, bölge halkına ise sundukları birçok eğitsel ve kültürel hizmetlere hergün yenilerini katarken bu hizmetlerden toplum olarak her kesimin yararlanmasına destek çağrısında bulunan sivil toplum örgütlerine destek vermeye de duyarlılık gösterdiklerini vurguladı.

Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu , geçmişte Turkiye Cumhuriyeti XIV. Direklerarasi Tiyatro Ödüllerinde "Yılın Ümit Veren Tiyatro Grubu" ödülünü de almıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.