KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu sezonu açtı!

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu sezonu açtı!

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, 2014-15 Tiyatro Sezonu'nu, Luigi Pirandello'nun yazdığı "Ağzı Çiçekli Adam" ile açtı.

Yayın Tarihi: 18/12/14 18:38
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşa Sanat Tiyatrosu sezonu açtı!
A- A A+

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, verdiği bir yıllık aranın ardından dün akşam Arabahmet Kültürevi'nde 2014-15 sezonunu resmi olarak açtı.

Luigi Pirandello'nun yazıp, Nehir Demirel'in yönettiği, Diren Özdoğal, Erdoğan Kavaz ve Suzan Polat'ın oynadığı, Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun 2014-15 Tiyatro Sezonu'nun ilk oyunu olan Ağzı Çiçekli Adam'a ilgi büyük oldu.

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu Yönetim Kurulu adına Diren Özdoğal yaptığı açıklamada, Ağzı Çiçekli Adam'ın Ocak ayının sonuna kadar her Çarşamba akşamı saat 20:30'da Arabahmet Kültürevi'nde gerçekleşeceğini de bildirdi.

OYUN SAHNELEMEDE SIKINTI YAŞIYORUZ

Diren Özdoğal, Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun, 2008 yılında kurulduğu günden beridir, tiyatroyu sadece bir meslek olarak görmekten öte, toplumun daha ileriye götürülmesi için bir araç olarak gördüğünü ve oynadığı oyunları ile halkın bilinçlendirilmesi adına önemli bir görevi kendine vizyon edindiğini kaydederek, bu vizyon çerçevesinde belirlenilen oyunlarla, gerek çocuklara, gerekse yetişkinlere 6 yılı aşkın süredir ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Özdoğal, insanları güldürüp rahatlamaktan öte, rahatsız olmalarını arzulamakta olduklarını da kaydederek, her koldan insanlarla iletişim çabası içinde olduklarını ancak üşle koşullarında oyun oynayabilecek bir sahne bulunmaması sebebiyle, üstlendikleri görevi yerine getirme noktasında sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Özdoğal sözlerine şöyle son verdi:

"Gerek Arabahmet Kültürevi'nin, alternatif tiyatrolar için tek sahne olması, gerek Lefkoşa'da bulunan diğer salonlarda oynama şansının bizlere verilmemesinden kaynaklı olarak, oyunlarımızı sahnelemekte ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Devlet, sahne kuracak parası olmayan tiyatroları, oyun oynamaya uygun olmayan sahnelerde oynamaya zorluyor, daha da kötüsü yok olmaya mahkum ediyor. Tiyatronun bir ülke için değeri gözönünde alındığında, alternatif tiyatroların oyunlarını sergileyememesi, tek tip devlet ve belediyeler tarafından hazırlanan oyunların gözönünde bulunmasına ve alternatif bir bakışın ülke tiyatrosuna kazandırılamamasına yol açmaktadır.

Bu bakış açısı, tabii ki ülke yönetimlerinin işine gelmektedir, ancak bu noktada görevimizin henüz tamamlanmadığını bilerek, tiyatromuzu sadece büyük şehirlerde değil, ülkedeki tüm köylerde oynama kararı almış bulunmaktayız. Tiyatro izleme şansını pek sık elde edemeyen köy halkına da ulaşma çabamızın bulunacağı bu yılki projemizde sloganımızı da 'Herkes için, her yerde tiyatro" olarak belirledik.

Köy köy gezmeye başladığımız oyunlarımızla, idealimiz olan dünyayı yaratmak için sanatçılar olarak üzerimize düşen görevi yapmak hedefiyle yola çıkmış bulunmaktayız"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.