KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Telsim Freezone Müzik Yarışması için geri sayım başladı

Telsim Freezone Müzik Yarışması için geri sayım başladı

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen ve liselerde büyük heyecan dalgası oluşturan Telsim FreeZone 3.Liselerarası Müzik Yarışması için geri sayım başladı. Ülkemizdeki genç müzisyenlerin yeteneklerini sergilemeye olanak sağlayan yarışma hakkında detayları konuşmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir toplantı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 23/01/15 17:20
okuma süresi: 4 dak.
Telsim Freezone Müzik Yarışması için geri sayım başladı
A- A A+

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bakanlık yetkilileri ve yarışmaya katılacak okulların müzik öğretmenlerinin katıldığı toplantıda, organizasyonun eksiksiz gerçekleşmesi için gereken tüm detaylar görüşüldü.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, yarışma ve organizasyonla ilgili öğretmenlere detaylı bilgi verdi. Türkiye'de Vodafone tarafından düzenlenen yarışmanın KKTC'de bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tanpınar, yarışmaya bu yıl 14 okulun, 16 grupla katılacağını açıkladı. Tanpınar, ayrıca bu yılki yarışmada geçen yıldan farklı olarak jüride hem Türkiye'den hem de Kıbrıs'tan değerli isimlerin yer alacağını ve "Basın Özel Ödülü" de verileceğini kaydetti.

Toplantıda yarışmada hangi okulun kaçıncı sırada sahneye çıkacağını belirlemek için kura çekimi de yapıldı.

ÖĞRETMENLER YARIŞMADAKİ YENİLİKLERİ HEYECANLA BEKLİYOR

Toplantıda organizasyonla ilgili görüş ve duygularını dile getiren müzik öğretmenleri, bu yılki yarışmada yer alacak yenilikleri beğendiklerini ve öğrencileriyle birlikte yarışma gününü heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Levent Koleji Müzik Öğretmeni Ali Akçaylı, "Yarışmanın iki aşamalı olması çocuklar için çok iyi bir gelişme. Daha uzun süre sahnede vakit geçirip, daha fazla tecrübe edinecekler. Yarışmanın bu yıl daha verimli ve daha güzel geçeceğine inanıyorum. Kıbrıs'tan jüri üyelerinin bulunması çok güzel bir karar. Jüri sayısındaki artış da elemenin daha doğru olacağının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji Öğretmeni Tolga Ruhi, "Bu yıl yarışmanın iki aşamada gerçekleşecek olması öğrenciler için daha motive edici ve jüri üyeleri için de daha doğru karar verilmesini sağlayacak. Okulumuz yarışmaya hazırlanmaya başladı. Öğrenciler hem derslerine hem de yarışmaya hazırlanıyorlar. Okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zühre Canatan, "Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na geçen yılki organizasyonun devamını bu yıl da getirdiği için teşekkür ederiz. Bu yıl jüride Kıbrıs'tan isimlerin de yarışmaya katılması kararını beğendim. Geçen yıl ödülle ayrıldığımız yarışma için bu yıl da hazırlıklarımıza başladık. Öğrencilerimiz da heyecanla yarışma gününü bekliyor" dedi.

"Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması" bu yıl iki aşamada gerçekleşecek. 20 Mart'taki ilk aşama seyircisiz gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Değerlendirmein yüzde 20'sini oluşturan ikinci aşaması ise 27 Mart'ta Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri" dallarında ödüller verilecek.

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.